BIVŠEM predsjedniku Južnoafričke Republike Jacobu Zumi zabranjena je kandidatura na ovomjesečnim parlamentarnim izborima, presudio je najviši sud zemlje u presudi koja bi mogla utjecati na ishod izbora i potaknuti prosvjede Zuminih pristaša.
IZVRŠNI direktor tvrtke Automobili Estrema, Gianfranco Pizzuto, osvrnuo se na nedavnu izjavu hrvatskog poduzetnika Mate Rimca.
EBRAHIM Raisi nalazio se blizu vrhunca moći u Islamskoj Republici i mnogi su mislili da će se popeti do njenog samog vrha. Dramatičan obrat donio mu je drugu sudbinu.
IRANSKE agencije javljaju kako je pronađeno mjesto pada helikoptera te da nema preživjelih. Državna TV javlja kako je potvrđena smrt svih iz helikoptera.
INDIJA u sedam faza glasa na izborima koji su počeli 19. travnja i koji bi trebali završiti 1. lipnja.
VANJSKOPOLITIČKI analitičar Božo Kovačević komentirao je za N1 situaciju u Iranu nakon smrti iranskog predsjednika Ebrahima Raisija, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći.
CIJENE nafte oslabile su danas na međunarodnim tržištima, dok u velikim zemljama proizvođačima traje politička neizvjesnost nakon što je iranski predsjednik poginuo u helikopterskoj nesreći a prijestolonasljednik Saudijske Arabije odgodio put u Japan zbog zdravlja svog oca.
IZRAELSKI dužnosnici osudili su objavu ICC-a da je glavni tužitelj zatražio uhidbene naloge za premijera i ministra obrane, nazvavši to "zločinom povijesnih razmjera" i "skandaloznim" potezom.
OSNIVAČU WikiLeaksa Julianu Assangeu odobreno je da se žali na izručenje Sjedinjenim Državama nakon što je na sudu u Londonu njegov odvjetnik kazao da se tamo ne može osloniti na pravo slobode govora.
GLAVNI tužitelj Međunarodnog kaznenog suda kazao je za CNN da traži naloge za uhićenje vođe Hamasa Yahye Sinwara i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua zbog optužbi za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.
UKRAJINSKI predsjednik Volodimir Zelenski na X-u, bivšem Twitteru, je napisao da je razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem.
PAPA Franjo će od 26. do 29. rujna boraviti u posjetu Belgiji i Luksemburgu, objavio je danas Vatikan.
RUSIJA je u travnju 12. mjesec zaredom bila najveći opskrbljivač Kine sirovom naftom.
KAKO prenosi BBC, imam Mohammad Ali al-Hashem, koji je bio u helikopteru s predsjednikom Irana Raisijem, preživio je pad te je pokušao pozvati pomoć.
DANAS je u osnovnoj školi u središnjoj Kini 45-godišnja žena nožem ubila dvije osobe, a ranila ih je još četiri.
ZDRAVSTVENO stanje slovačkog premijera Roberta Fice je stabilno, objavila je danas bolnica.
IZRAEL namjerava proširiti vojnu operaciju u Rafahu, rekao je danas ministar obrane Yoav Gallant.
NISKOBUDŽETNI zrakoplovni prijevoznik Ryanair ostvario je skok godišnje dobiti za više od trećine.
IRANSKI predsjednik Ebrahim Raisi i njegov ministar vanjskih poslova poginuli su u padu helikoptera.
KINESKI ured za pitanje Tajvana je danas priopćio kako je novi predsjednik te otočne države Lai Ching-te poslao "opasne" signale.
RUSKA naftna rafinerija u Slavjansku oštećena je nakon napada bespilotnim letjelicama krajem prošlog tjedna.