UKUPNA proizvodnost rada u industriji od siječnja do ožujka ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja je za 1 posto, podaci su DZS-a.
SVEUČILIŠTE Algebra će od 15. do 19. svibnja ugostiti ovogodišnju DORS/CLUC konferenciju, koja u punom imenu znači Dani otvorenih računarskih sustava / Croatian Linux Users‘ Conference.
SJEDNICA vlade održat će se danas s početkom u 9 sati.
URED europskog javnog tužitelja (EPPO) izvijestio je jučer da su u sklopu istrage korupcije na zagrebačkom Geodetskom fakultetu uhićeni bivši pomoćnik ministrice kulture i sada glavni konzervator Davor Trupković, bivši dekan Geodetskog fakulteta Almin Đapo i profesor tog fakulteta Boško Pribičević.
DANAS se očekuje promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu.
ANUŠIĆ je od svih kandidata na ovim izborima dobio najviše preferencijalnih glasova.
KOLNICI su mjestimice mokri i skliski.
O REZOLUCIJI bi se trebalo glasati kasnije ovog mjeseca na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.
SLUČAJ europske istrage na Geodetskom fakultetu za Index je komentirao Đapin odvjetnik Zoran Vujasin, koji je rekao i da je Đapi jutros treći put pretražen stan te su mu ponovo oduzeli sve elektroničke uređaje koji su već bili pretraženi.
SLUŽBENE informacije skoro i ne dobivaju.
U ŠČITARJEVSKOJ ulici na zagrebačkoj Peščenici gorjele su dvije kuće, vatrogasci su bili na terenu sa šest vozila.
HRVATSKI šef diplomacije sastao se u Parizu s glavnim tajnikom OECD-a. Hrvatska je u procesu pristupanja za pridruživanje toj organizaciji.
"GRAD je jednostranom odlukom odbio potpisati kolektivni ugovor u procesu mirenja", kažu iz Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske.
U BALAMA se traži kuća više.
NASTAVLJAJU se razgovori i pregovori za formiranje nove vlade.
ČELNIK Domovinskog pokreta Ivan Penava danas nije opovrgnuo da je njihov izbor za ministra branitelja Predrag Mišić Peđa, koji je bio na listi Domovinskog pokreta na 3. mjestu u 9. izbornoj jedinici.
NEVRIJEME je popodne pogodilo Slavonski Brod.
BIVŠA ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić je na N1 televiziji komentirala pregovore o sastavljanju većine nakon parlamentarnih izbora.
U POPODNEVNIM satima nevrijeme praćeno tučom pogodilo je Slavonski Brod.
PREDSTAVNICI Srpskog narodnog vijeća, Inicijative mladih za ljudska prava iz Hrvatske i Srbije te Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, položili su cvijeće na Trgu svibanjskih žrtava.
DANAS je, u sklopu istrage europskog tužiteljstva na Geodetskom fakultetu, uhićen dugogodišnji bliski suradnik i pomoćnik ministrice kulture, Nine Obuljen Koržinek, Davor Trupković.