Novak Đoković ove sezone ne liči na sebe, a Rolan Garos se opasno primakao. Ipak, sve više je onih koji smatraju da će srpski as biti pravi onda kada je najpotrebnije, pa se tako posle Švajcarca Stana Vavrinke, oglasio i osvajač Rima Aleksandar Zverev, poručivši da će Srbin doputovati u Pariz u najboljoj formi.
Predstava „Jedanaest potkošulja“, u režiji Sime Đukića i u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, proglašena je za najbolju na petom pozorišnom festivalu „Kustendorf“.
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se sa delegacijom Fudbalskog saveza Srbije (FSS), koju su predvodili predsednik FSS Dragan Džajić i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković, saopšteno je iz MUP Srbije.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da Poljska i baltičke zemlje pokušavaju da nametnu ovoj zemlji rat diverzantskih grupa, protiv čega se Minsk bori.
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je izraze saučešća rukovodstvu i narodu Irana povodom pogibije predsednika Ebrahima Raisija i ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana.
Srpske teniserke Natalija Stevanović i Dejana Radanović eliminisane su na prvom koraku kvalifikacija za plasman u glavni žreb Rolan Garosa. Jedina nada da će Srbija imati predstavnicu na drugom Grend slemu u sezoni je Olga Danilović.
„Inauguraciju“ predsednika Tajvana Laj Čing-tea Moskva vidi kao nepoštovanje suvereniteta drugih zemalja, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Svetske cene zlata ponovo su porasle na novi rekordni nivo pošto su se danas na njujorškoj berzi dostigle cenu od 2.449,89 dolara za uncu.
Viši sud u Londonu danas je odobrio osnivaču Vikilisa Džulijanu Asanžu pravo na žalbu protiv izručenja u SAD, prenosi Rojters.
Poznato je da mnogi psi uživaju u vožnji kolima, ali ova dva retrivera prevazišla su sva očekivanja...
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa vršiocem dužnosti izvršne vlasti Irana Muhamedom Mohberom, saopštila je pres služba Kremlja.
Željko Obradović, trener košarkaša Partizana, posle poraza u finalu ABA lige od Crvene zvezde rekao je da je siguran da će njegova ekipa naredne sezone igrati Evroligu iako kroz regionalno takmičenje nije uspela da izbori mesto u tom takmičenju.
Svake godine svet proizvodi zapanjujućih 10 milijardi kilograma otpada kafe na globalnom nivou. Većina završi na deponijama iako bi mogla da ima vrlo korisnu primenu.
Pratite Vesti Radija Sputnjik.
Predsednici Rusije i Kine, Vladimir Putin i Si Đinping sastaće se u julu u Astani na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku sa kineskim kolegom Van Jijem u prestonici Kazahstana.
Međunarodni krivični sud zatražio je nalog za hapšenje izraelskog premijera Benjamina Netanijahua zbog navodnih ratnih zločina, preneo je Rojters.
Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti priznaje teritorijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.
Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će radovi na izgradnji tunela od Savske do Dunavske padine i novog savskog mosta početi početkom juna ove godine.
Moskva pažljivo prati situaciju oko nuklearnih proba na poligonu u Nevadi, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.
Zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica se popravlja, saopštilo je rukovodstvo bolnice u Banskoj Bistrici, gde je političar hospitalizovan nakon pokušaja ubistva.
Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, započeo je ovog ponedeljka 426. sedmicu na vrhu ATP liste, čime je dodatno „podebljao“ sopstveni rekord. Srpski as ima 9.860 bodova, iza njega je Italijan Janik Siner sa 8.770 bodova, dok je treći Španac Karlos Alkaras sa 7.300 bodova.