Jagode su idealna i jako zdrava namirnica, u kojima sada, kada im je sezona, imamo prilike da uživamo.

Jeste li znali da su nezreli orasi vrlo korisni za ljudsko zdravlje? Od nezrelih plodova oraha prave se razni napitci, a najpoznatiji od njih je orahovac s medom koji ima brojna ljekovita svojstva.

Upotreba biljaka i začina u ishrani može značajno uticati na ukus hrane, ali i pomoći da se različite hranljive materije unesu u organizam.

BANJALUKA - Supružnici Stevo i Rada Mihajlović upoznali su se 1973. godine u Grubišnom Polju, u Hrvatskoj, na zboru, a kako kroz smijeh kažu u razgovoru za "Nezavisne novine", nije bila ljubav na prvi pogled, ali je bila zauvijek.

Jaja, šećer, brašno, griz, mleko i još nekoliko sastojaka biće dovoljno za ovaj sjajan kolač.

Lola je sa svojim ljubimcem provela vikend kod bake, a pas je jedva dočekao da istraži kuću u kojoj se nalaze.

Rijetka vrsta lignje snimljena je kako napada i obavija svoje pipke duboko ispod površine okeana, gdje vlada skoro vječna tama.

Biljka koju ćete uočiti zbog njezinih velikih cvjetova čije su latice kombinacija nekoliko boja. Ako ste u hladnijim kontinentalnim krajevima, gazanija neće preživjeti zimu.

Starost i povrede su stvari izvan naše kontrole koje mogu igrati ulogu u zdravlju zglobova. Međutim, ono na što mi možemo da utičemo je - ishrana.

PRNJAVOR - Dario Habijanec iz Donjih Štrbaca kod Prnjavora, nedavno je podijelio lijepu priču o vjernosti njegovog psa Gare, koja se pronijela regionom, a koja pokazuje da životinje mogu da i spasu život čovjeku.

Bliži se ljeto te se mnogi već uveliko pripremaju za more.

U prilogu vam donosimo prijedlog za današnji doručak ili prilog uz ručak.

BUDVA - Član Kluba za sportski ribolov "Širun" Rajko Bojanović uhvatio je plavu ajkulu u budvanskom akvatoriju tešku između 150 i 200 kilograma.

Ako vam je potreban recept koji vam neće oduzeti mnogo vremena, a da oduševi goste, onda se možete osloniti na ove pica-mafine.

Pita i "dobro jutro" se najbolje slažu, a na to će vas podsjetiti i ovaj recept. Pita svaštara, kao što i sam naziv otkriva, sadrži različite namirnice.