Ukupno 120 vatrogasaca i 35 vatrogasnih vozila je angažovano na gašenju požar u nestambenoj zgradi u industrijskoj zoni na istoku Moskve, potvrđeno je danas agenciji TAŠ iz pres-službe ruskog Ministarstva za vanredne situacije (MVS).
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u protekla 24 sata, isključili su iz saobraćaja petoricu muškaraca koji su vozili pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku su, postupajući po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Savezne Republike Nemačke, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, učestvovali u međunarodnoj policijskoj akciji povodom prevara putem "kol centara" vršenih od strane međunarodne organizovane kriminalne grupe, kojima je oštećeno više građana SR Nemačke u iznosu od oko milion evra.
Mlađi muškarac poginuo je u saobraćajnoj nesreći kod Pančeva kada je vozilo kojim je upravljao usled velike brzine sletelo sa puta, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi Pančevo.
Mladić star 19 godina stradao je večeras u saobraćajnoj nesreći kod Petrovčića, na granici beogradske opštine Surčin i opštine Pećinci.
Ukupno 1,8 tona kokaina zaplenjeno je sa čamca kod ostrva Sen-Marten u Francuskoj Zapadnoj Indiji, preneo je francuski TV kanal Evropa 1.
Parastosom na groblju u Gračanici danas je obeležena 25. godišnjica od pogibije brata i sestre Nikole i Marije Petrović i njihove bake Smiljane koji su život izgubili u raketnom napadu na autobus Niš ekspresa u vreme NATO bombardovanja 1999. godine u mestu Lužane kod Podujeva.
U Podgorici je uhapšen državljanin Srbije M.T. (41) po poternici beogradskog Interpola radi vođenja krivičnog postupka, zbog krivičnog dela prevara u produženom trajanju.
Policija u Nišu uhapsila je A. T. (23) iz Leskovca i M. O. (18) iz Niša, zbog sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo, saopštila je danas Policijska uprava u Nišu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP i Uprave granične policije, u saradnji sa Upravom carina i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo krijumčarenje.
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor dvojici optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potvrđeno je za Tanjug u tom sudu.
U Kraljevu je danas uhapšeno 15 osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo poreske utaje i time oštetili budžet Srbije za više od 130 miliona dinara i krivično delo pranja novca.
Viši sud u Beogradu produžio je pritvor za još do 60 dana Vladimiru Kecmanoviću, ocu dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.
Viši sud u Zaječaru produžio je za još 30 dana pritvor Srđanu J. i Dejanu D., osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, potvrđeno je za Tanjug u tom sudu.
Predsednik Višeg suda u Beogradu Dragan Milošević izjavio je da su sudije koje postupaju u predmetima u slučaju masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" do sada pokazale izuzetnu ažurnost i da on očekuje da svi ti predmeti pred Višim sudom u Beogradu budu okončani tokom 2025. godine.
Mladić (34) ranjen je danas u pucnjavi koja se dogodila u popodnevinim časovima u Batajnici, saznaje Tanjug.
Najmanje 23 osobe su poginule kada se putnički autobus survao u reku u Andskim planinama na severu Perua, rekao je tužilac lokalnim medijima.
Na auto-putu E-75 kod  Kovilja došlo je do sudara dva kamiona. Povređan je muškarac 1986. godište koji je nakon zbrinjavanja na licu mesta po prvom prioritetu prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine izjavio je za portal RTV-a Zoran Krulj portparol Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad.
Pripadnici policije u Novom Sadu uhapsili su M. B. (33) iz Raške, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.
Advokat porodica osmorice poginulih rudara u rudniku "Soko" u Sokobanji Bratislav Stojanović saopštio je da podnosi ustavnu žalbu Ustavnom sudu Srbije zbog povrede prava na pravičnost suđenja, preneo je danas RTS.