Nesreća se dogodila u petak ujutro, u jami na otkopu, kada je došlo do obrušavanja zemlje, a tom prilikom je zatrpan jedan rudar koji je rođen 1973. godine.
Eurostat procjenjuje da je u martu u Evropskoj uniji bilo nezaposleno 13,258 miliona ljudi, od čega 11,087 miliona u eurozoni.
Schmidtovom odlukom uvedene su odredbe kojima se uvodi elektronski nadzor na biračkim mjestima, no zbog kratkih rokova nove će tehnologije u oktobru biti u upotrebi tek na ograničenom broju lokacija.
Olimpijske igre su u prošlosti često bile predmet cyber-napada, posebno Zimske igre u Pyeongchangu (Južna Koreja) 2018. godine, koje je pogodila velika digitalna ofanziva.
Izraelska agresija, koja traje gotovo sedam mjeseci, rezultirala je milijardama dolara gubitaka i pretvorila visoke betonske zgrade u gusto naseljenom Pojasu Gaze u hrpe ruševina.
Radnici traže brza rješenja jer, kako kažu, nakon pandemije žive sve siromašnije.
Nakon što je na njihovu kuću pucano iz vatrenog oružja bošnjačka povratnička porodica u Gračanici kod Gacka očekuje da počinitelji budu otkriveni u najskorijem mogućem roku.
U Beogradu je u toku obilježavanje godišnjice masovnog ubistva u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar'.
Od početka izraelskih napada u oktobru prošle godine u Pojasu Gaze je ubijeno više od 140 novinara, što ga čini jednim od najopasnijih mjesta za novinare na svijetu.
Studenti Univerziteta Rutgers u New Jerseyu razmontirali su šatore nakon što su postigli dogovor s administracijom kampusa.
"Zračni napadi na Rafah se uglavnom pojačavaju nakon ponoći kada većina Palestinaca spava", javlja Al Jazeerin Tareq Abu Azzoum.
Na ovaj dan, 3. maja 1992. godine, odbranjeno je Sarajevo, Bosna i Hercegovina, ali i predsjednik Republike BiH Alija Izetbegović, kaže Vahid Alić, predsjednik Udruženja 'Zelene beretke' Stari Grad.
Cilj sonde je sletjeti na udaljenu stranu Mjeseca, onu koja je uvijek okrenuta suprotno od Zemlje, gdje će prikupljati uzorke. 
Protesti su se proširili i na Švicarsku gdje je 100-ak studenata, u znak protivljenja ratu, organiziralo protestno okupljanje u sali zgrade koja pripada Univerzitetu u Lozani.
Posmatrači smatraju da postoji mogućnost da Biden ponovno pridobije podršku jednog dijela mlađih ljudi do novembra ako bude postignut dogovor između Hamasa i Izraela o prekidu vatre i razmjeni talaca.
Kakva je stvarna situacija u Sudanu godinu od početka rata - s terena nam pojašnjava dopisnik Al Jazeere.
Nova istraga izraelskog lista 'Haaretz' ukazuje da Singapur nije vjerovao da će njegov saveznik Izrael prodati napredne špijunske uređaje islamskoj državi koja podržava Palestince.
Program Festivala sastoji se od 20 književnih događanja koja uključuju panel-diskusije, promocije i razgovore s književnicima, naučnicima, novinarima, prevoditeljima i publicistima.
Kvartalni profit kompanije Apple iznosi 23,64 milijarde dolara ili 1,53 dolara po akciji, što je za dva posto manje u odnosu na profit iz istog kvartala prošle godine.
Premijer Mađarske smatra da je potrebno evropsko sigurnosno rješenje koje uključuje Rusiju i da je od rata u Ukrajini najviše profitirala američka vojna industrija.
Na današnji dan, 3. maja prošle godine, učenik Osnovne škole 'Vladislav Ribnikar' vatrenim oružjem ubio je prvo školskog čuvara, a onda, u zgradi škole, i devetero djece.