Trinaest osoba evakuisano je iz sudara putničkog i teretnog voza 17. maja u Beogradu, saopštilo je preduzeće Infrastuktura železnice Srbije (IŽS). Navodi se da je nakon pregleda devetoro pušteno kućama i da su četiri upućene u beogradski Urgentni centar - mašinovođa, kondukter i dva putnika.

Ruska porodica Tereh, koja već pet godina živi u Srbiji, uputila je pismo predsedniku i vladi, sa zahtevom da im se omogući boravak jer nisu prekršili nijedan zakon. Boravišna dozvola, pod obrazloženjem da su "bezbednosni rizik", Irini i Sergeju Tereh uskraćena je pre više od šest meseci. Od tada, kako kažu, žive u neizvesnosti. Od leta 2023. Srbija je počela uskraćivati gostoprimstvo Rusima, posebno antiratnim aktivistima. (Snimatelj: Dragan Kostić, montaža: Ana Toader)


Nakon što je Srbija potpisala ugovor sa firmom zeta bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa o "revitalizaciji" kompleksa nekadašnjeg Generalštaba, srušenog u NATO bombardovanju 1999, stručnjaci ukazuju da zakonske procedure nisu poštovane. Građani Beograda su podeljeni oko toga šta bi trebalo da bude izgrađeno na mestu spomenika kulture pod zaštitom države. (Snimatelj: Slaven Miljuš; montaža: Ana Toader)

Sindikati prosvetnih radnika i Vlada Srbije postigli su načelni dogovor da se u Krivični zakonik uvrsti posebno krivično delo kojim će se sankcionisati napad na zaposlene u obrazovanju. Do dogovora je došlo nakon protesta prosvetara zbog dva napada na nastavnike u školama u nedelju dana. (Kamera i montaža: Dragan Kostić)