Naučnici objavili kako pušenje elektronskih cigareta utiče na dobijanje astme 1Naučnici sa univerziteta u Hjustonu objavili su istraživanje koje pokazuje da osobe koje uživaju u pušenju elektronskih cigareta u veoma kratkom vremenskom periodu mogu da steknu poredispoziciju za dobijanje astme.
Isus je njihov spasitelj, Tramp je njihov kandidat - kažu pristalice bivšeg predsednika SAD 2Dok Donald Tramp u svoju kampanju sve više unosi hrišćanske tonove približavajući se svojoj trećoj republikanskoj nominaciji za predsednika SAD, podrška mu je kao i uvek jaka među evangelistima i drugim konzervativnim hrišćanima.
Miljuš: Izvestaj ODIHR-a potvrdio da nema promena izbornih uslova 3“Misija ODIHR-a za posmatranje lokalnih izbora u Srbiji u svom izveštaju za period od 30. aprila do 14. maja ukazuje da mediji "nedosledno primenju zakon", da se izbori odvijaju u uslovima dominacije vladajuće stranke i Aleksandra Vučića čije ime je u nazivu svih lista i izražava "zabrinutost zbog moguće kupovine glasova i pritisaka na birače" i tako potvrđuje ono što je jasno svima - da uslovi za organizaciju demokratskih izbora 2. juna ne postoje”, izjavio je Branko Miljuš, narodni poslanik i član Predsedništva Stranke slobode i pravde, a saopštila SSP.
Kako je dr Dragan Milić postao "sumnjivo lice"? 4Pozornost javnosti - i to ovde postoji? - ponovo je, ovih dana, privukao dr Dragan Milić, direktor niške Kardiohirurgije i osnivač grupe građana koja izlazi na predstojeće lokalne izbore.
Kod Budve ulovljena plava ajkula, duga tri metra i teška skoro 200 kilograma, evo šta će biti s njom 5Član Kluba za sportski ribolov "Širun" Rajko Bojanović, ostvario je izuzetno zapažen ulov, hvatajući modrulja u budvanskom akvatoriju teškog između 150 i 200 kilograma, prenosi RTCG.
Izvučeni dobitnici stanova u okviru igre „Uzmi račun i pobedi“ 6U okviru nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” večeras su na RTS izvučena dva dobitnika stanova u Beogradu.  
Poslednji pogled na Kišobran đurkuStranka Zeleno-levi front (ZLF) navela je danas da je Opštinska uprava u Obrenovcu, na čijem je čelu Srpska napredna stranka (SNS), zloupotrebila i mlade i javne fondove u svrhu političke promocije, organizovanjem besplatne maturske zabave u toj opštini.
Fudbaleri Kelna ispali iz Bundeslige, Bajer bez poraza osvojio titulu 7Fudbaleri Kelna ispali su danas iz Bundeslige, dok će Bohum igrati igrati za opstanak u tom takmičenju, posle poraza u današnjim utakmicama poslednjeg 34. kola nemačkog šampionata.
Protesti u Gruziji urodili proldom: Predsednica stavila veto na kontroverzan zakon 8Predsednica Gruzije Saloma Zurabišvili je danas stavila veto na takozvani "ruski zakon" čije je donošenje dovelo do višenedeljnih masovnih protesta širom te zemlje. ;Prema odredbama tog zakona ;zahtevalo bi da se da se mediji i nevladine organizacije registruju kao da "rade za interese strane sile" ako primaju više od 20 odsto svojih sredstava iz inostranstva.
Gde lista "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra" organizuje poslednji miting u ovoj kampanji na kojem će se pojaviti Vučić? 9Izborna lista "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra" održaće miting u nedelju, 19. maja, prenosi portal 021.rs.
Zdravko Ponoš objasnio načine na koji predsednik Srbije Aleksandar Vučić godinama opstaje na vlasti 10U Srbiji se izgubila granica između politike i kriminala i oni su u čvrstom zagrljaju, izjavio je za današnje slovenačko Delo predsednik stranke Srbija centra (SRCE) Zdravko Ponoš, navodeći da je krađa izbora najvažniji način na koji predsednik Srbije Aleksandar Vučić godinama opstaje na vlasti.
Aktivisti SNS napali prostorije POKS u Novom Sadu (VIDEO) 11Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je da najoštrije osuđuje primitivnu kampanju SNS u Novom Sadu u kojoj lepe pogrdne naslove na prostorije stranke i plakate sa natpisom "BOJKOT".
Nivoi ugljen-dioksida danas rastu deset puta brže nego ikada u poslednjih 50.000 godina 12Danas ugljen-dioksid oslobađamo deset puta brže nego što je bio emitovan i u jednom periodu čak pedeset hiljada godina unazad, otkriva studija koja je nedavno objavljena u multidisciplinarnom naučnom časopisu PNAS.
Ćavi negirao navode da Barselona planira da ga otpusti 13Trener fudbalera Barselone Ćavi Ernandez demantovao je danas izveštaje španskih medija da uprava kluba razmatra da ga otpusti, nakon što je rekao da će loša finansijska situacija sprečiti ekipu da se bori sa Real Madridom i ostalim evropskim ekipama.
“Divljaštvom pokušali da predstave naš grad kao leglo primitivaca, to im omogućila drugarica iz Šolakovih televizija i “dopisnik” Danasa: Boško Ničić o dešavanjima u Skupštini Zaječara 14“Parapolitička kompanija “Krstić & sinovi”, predvođena uvezenim narodnim poslanicima i svojim mentorima Ćutom (Aleksandar Jovanović) i Srkijem od Kruševca (Srđan Milivojević), kao i “komšikom” iz Bora Irenom Živković, izveli su, ispred i u prostorijama sale Skupštine Zaječara, siledžijski performans primitivizma”, napisao je putem društvene mreže Fejsbuk, gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić.