Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac poručio je danas na obeležavanju godišnjice partizanskog proboja na Petrovoj gori da je time sačuvan narod Vojnića i Vrginmosta, kao i da antifašizam treba obeležavati na dostojanstven način.
U radničkom naselju u Bjelovaru u porodičnoj kući pronađene su dve mrtve osobe i jedna teško povređena, koja je prebačena u bjelovarsku bolnicu.
Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov izjavio je da je rezolucija o Srebrenici, o kojoj će raspravljati Generalna skupština UN, velika provokacija koja donosi destabilizaciju i narušava proces pomirenja u BiH.
Poslanici hrvatskog Sabora izglasali su večeras poverenje novoj Vladi premijera Andreja Plenkovića.
Skupštinska većina u Crnoj Gori predala je danas parlamentu Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu, a taj predlog potpisali su svi poslanici vladajućih partija, osim predstavnika albanskih partija.
Poslanik i šef Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac izjavio je da tri poslanika te stranke neće podržati ni program ni vladu, koju je danas u parlamentu predložio mandatar Andrej Plenković. "Da bi ljudi prestali da odlaze iz Hrvatske, da bi se vraćali u Hrvatsku ili da bi se zadržali, mi od Hrvatske moramo graditi vedro društvo, optimistično društvo. Društvo koje ima jasne ciljeve, koje je okrenuto budućnosti, a ne prošlosti", rekao je Pupovac.
Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas da pismo Elmedina Konakovića upućeno evropskom komesaru za proširenje i susedstvo Oliveru Varheljiju nije stav BiH, već isfrustriranog pojedinca koji u kontinuitetu zloupotrebljava svoju poziciju.
Ministar spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Elmedin Konaković uputio je otvoreno pismo evropskom komesaru za proširenje i susedstvo Oliveru Varheljiju u kojem ga je optužio da se priklonio Srbiji, protiv rezolucije o Srebrenici.
Član Predsedništva SNSD Staša Košarac pozvao je danas stranke opozicije u Republici Srpskoj da ne izlaze na lokalne izbore po zakonima koje je, kako ističe, doneo nelegitimni stranac Kristijan Šmit.
U Kotoru je danas počeo samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije pod sloganom "Jedan region, zajednička vizija", na kojem će se razmatrati Plan rasta za Zapadni Balkan. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da će region Zapadnog Balkana verovatno čekati još šest godina za ulazak u Evropsku uniju i da je to u redu.
Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je Predsedništvo ove stranke saglasno da se ne učestvuje na lokalnim izborima u BiH na način kako je predložio Kristijan Šmit. "Ovo može biti ako prihvate sve političke partije u Srpskoj da Republika Srpska ima pravo da sprovede izbore u skladu sa svojim zakonom. Mi ostajemo pri podršci donošenju Izbornog zakona Srpske. Dijalog sa opozicijom je neophodan, a danas ćemo razgovarati sa koalicionim partnerima", rekao je novinarima Dodik nakon sednice Predsedništva SNSD-a.
Lider Pokreta za promene (PZP) Nebojša Medojević, rekao je da nedostatak liderstva, vizije i političke hrabrosti u vrhu EU su odavno uočene slabosti koje vremenom slabe autoritet same EU, a i dovode u pitanje i njen opstanak u ovom formatu.
Pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejms OBrajan izjavio je danas da SAD snažno podržavaju Plan rasta za Zapadni Balkan jer on podrazumeva bolju buducnost za građane i za zemlje.  
Hrvatski sabor konstituisan je danas, bez prisustva predsednika Republike Zorana Milanović, koji je sazvao sednicu, na kojoj je za predsednika ponovo izabran Gordan Jandroković (HDZ).
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas u Kotoru da zemlje koje pregovaraju sa Evropskom unijom treba da budu deo političkog prostora EU kako bi lakše razumele o čemu se radi i na koji način se reforme u praksi primenjuju.
Predsednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić razgovarao je danas sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem o aktuelnim prilikama i mogućnostima za dalju saradnju posebno na planu realizacije reformske agende.
Crnogorski premijer Milojko Spajić izjavio je danas u Kotoru da je Vlada Crne Gore posvećena evropskim reformama i implementaciji mera potrebnih za ostvarenje Plana rasta.
Cilj rezolucije o Srebrenici je pokušaj gašenja Republike Srpske da bi se došlo do unitarne BiH, siguran je predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.
Ljupčo Palevski Palčo, osumnjičen za ubistvo Vanje Đorčevske (14) i Panče Žežovskog (74) prošle godine, izručen je iz Turske Severnoj Makedoniji.
Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević izjavio je danas da je rezolucija o genocidu u Jasenovcu dobra za regionalno pomirenje, afirmaciju dobrosusedskih odnosa, evropske integracije, suočavanje s prošlošću.