Prekovremeno radno vrijeme podrazumijeva da radnik provodi 49 ili više sati sedmično na poslu.
Salome Zurabishvili kaže da zakon kojeg je parlament usvojio ove sedmice mora biti opozvan.
S manjim pakovanjem ne ide i niža cijena, pa udruženja za zaštitu potrošača pozivaju kupce na oprez.
Manje od 20 dana pred lokalne izbore u Nišu, trećem gradu po veličini u Srbiji, gotovo svi su uvjereni u pobjedu.
UN procjenjuje da bi se u Čadu uskoro moglo naći milion izbjeglica – u zemlji u kojoj 42 posto stanovništva živi ispod granice siromaštva.
U centralnom i zapadnom Afganistanu poplava je usmrtila najmanje 70 osoba.
Ne može biti dijaloga sa demonstrantima koji se zalažu za nezavisnost Nove Kaledonije, osim ako neredi ne prestanu, izjavio je francuski ministar pravde.
Prosječna starost ukrajinskih vojnika je iznad 40 godina, dok je u američkoj vojsci 29, a britanskoj 31 godina.
Usaglašena je konačna verzija Rezolucije o genocidu u Srebrenici, o kojoj će Generalna skupština UN-a glasati 23. maja.
Sve se odvija nevjerovatnom brzinom na sjeveru Pojasa Gaze, gdje su mete napada gusto naseljena područja izbjegličkog kampa Jabalia, javlja reporter Al Jazeere.
Ukrajinski predsjednik vjeruje da Rusija želi napasti Harkiv, grad koji je samo nekoliko desetaka kilometara udaljen od fronta.
Dok se u Washingtonu nastavlja oprečna retorika, Izrael nastavlja ubijati.
Šef odjeljenja za informisanje u provinciji Ghor kaže da je 2.000 kuća potpuno, a 4.000 djelimično uništeno.
Ovaj sistem utvrda, koji ojačava 400 kilometara granice s Rusijom i Bjelorusijom, bit će element odvraćanja, strategija za odbacivanje rata s naših granica, rekao je premijer Poljske.
Decenije industrijalizacije i smanjenja ostavile su Ameriku bez brodogradilišta za gradnju i održavanje flote, piše Foreign Policy.
Vlada Federacije BiH donijela je odluku o kupovini 20 novih službenih vozila čija je vrijednost veća od 800.000 eura.
U Crnoj Gori, predstavnici pravosuđa, pravnici i advokati optuženih za organizovani kriminal, različito tumače presudu Evropskog suda pravde o primjenjivosti Sky komunikacije kao dokaza.
Dok se slovački premijer Rober Fico oporavlja na intenzivnoj njezi u Banskoj Bystrici, na specijalnom sudu u Pezinoku održava se saslušanje napadača.
Granično pitanje Slovenije i Hrvatske u Piranskom zaljevu, iako je riješeno arbitražom 2017. godine, i dalje ribarima uzrokuje probleme.
Izraelci su zatvorili prelaze, a Amerikanci su morali podići plutajuće pristanište. To je gotovo znak neuspjeha američke diplomatije u smislu vršenja pritiska na Izrael, javlja reporter Al Jazeere.
'Čim su se ljudi vratili i potražili utočište u školama, izraelske snage su intenzivirale napade', javlja Al Jazeerin reporter.