Sve kulture i religije znaju za mesto blaženstva i podstiču verovanje u njega, a o njemu govore i mnogi putnicu u onostrano, koji su ga lično doživeli. Da li je to fizičko mesto ili stanje duha?
   Prve transfuzije obavljene su pre više od tristo godina! Kako su sredinom XIX veka lekari pokušavali da zamene izgubljenu krv sa mlekom? Večita nestašica krvi i razne infekcije su primorale naučnike da razviju veštačku krv.
   Da li je čovečanstvo staro koliko i Zemlja? Ako su u pravu kreacionisti, koji tvrde da Zemlja nije starija od 7.500 godina, postavlja se pitanje kako čitavu istoriju ljudskog roda, uključujući i preistoriju, 'ugurati i složiti' u tih 7 i po milenijuma'?
   Amelija Erhart, prva žena avijatičar na svetu, bez traga je iščezla iznad Pacifika još davne 1937. godine. O njenoj sudbini se, do današnjeg dana, ispredaju najfantastičnije priče!
   Naučnici su otkrili da pojedine moždane ćelije proizvode interleukin-1, koji je vrlo važan hemijski posrednik između nervnog i imunološkog sistema. To konačno i laboratorisjki dokazuje da psihički procesi, naročito oni emotivni, stalno utiču na funkcije našeg tela i njegovo zdravlje.
   Futuristika često govori o projektima i mogućnostima prilagođavanja grugih planeta za život čoveka. Ali, da li je na isti način i Znelja nekada davno prilagođena za život čoveka?
   Mnoga razaranja i pustošenja potpuno su sravnila sa zemljom nekad najlepši grad na svetu. Ipak, ispod nivoa zemlje su pronađeni mnogi zapisi na klinastom pismu koji daju potpunu sliku ovog neverovatnog grada. Tajna njegovog nestanka, ipak, do dana današnjeg ostaje nerazjašnjena.
   Jednoga dana nestaće i Zemlja, i Sunce, i sve zvezde koje nas okružuju. Tu kosmičku apokalipsu izazvaže sudar našeg Mlečnog puta sa Andromedom. To bi trebalo da se desi kroz pet milijardi godina...
Zašto se mnoge velike ljubavi završavaju neslavno, a u početku skladne veze, postaju nesrećne? Šta o tome kažu planete i horoskop?
   Često sanjamo deliće naših prošlih života i to one bitne, koji hoće da nam na taj način saopšte nešto o sadašnjosti. Da li je zapisivanje snova put ka samospoznaji?