U Okružno javno tužilaštvo Banjaluka večeras su sprovedena lica D.Ј. iz Čelinca, V.S. i D.K. iz Laktaša, osumnjičena za krivično djelo teško ubistvo.
Manchester City pobijedio je Tottenham 2:0 u gostima u zaostaloj utakmici 34. kola engleske Premier lige.
U makedonskom selu Stajkovac desilo se dvostruko ubistvo, kada je brat ubio svog brata, kao i udovicu drugog brata.
Zvaničnici policije Kosova su saopćili večeras da su u u okolini Zvečana, prema mjestu Rudare, zaplijenjene "značajne količine oružja" za koje se sumnja da je tu ostalo poslije napada 24. septembra 2023. u Banjskoj, u opštini Zvečan.
Egipat je u utorak okrivio Izrael za zatvaranje graničnog prelaza Rafah u južnom Pojasu Gaze u jeku vojne ofanzive na tom području.
Udruženje aktivnih žena GENDER Brčko danas su zajedno sa učenicima srednjih škola na Trgu mladih u centru grada održali uličnu akciju na kojoj su podijelili promotivni materijal koji se odnosi na rodnu ravnopravnost, diskriminaciju u društvu i ostalih značajnih tema iz tih oblasti.
Policija intenzivno traga za razbojnicima koji su izveli filmsku pljačku oko dva miliona maraka u Banjaluci, a u potragu je uključen i helikopter MUP-a RS.
Generalni sekretar Ujedinjenih naroda (UN) Antonio Guterres pozvao je da se granični prijelaz Rafah odmah ponovo otvori radi humanitarnog pristupa cijelom Pojasu Gaze.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao s predsjednikom Generalne skupštine UN-a Dennisom Francisom u sjedištu UN-a
Britanski kralj Charles III. u utorak je otkrio svoj prvi službeni portret od svoje krunidbe prošlog maja.
Novoimenovani generalni direktor Švedske razvojne agencije (Sida) Jakob Granit 15.maja. 2024. godine započinje svoju prvu službenu posjetu Bosni i Hercegovini.
Josep Borrell, visoki predstavnik Evropske unije (EU) za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, izjavio je da su zemlje članice, koje su jedinstveno djelovale po pitanju ukrajinsko-ruskog rata, previše podijeljene kada je Palestina u pitanju.
Prvi meč 10. kola košarkaškog šampionata za prvaka Bosne i Hercegovine pripao je Igokei protiv Širokog u Hercegovini rezultatom 84:77.
Pokret Pravde objavio je na Facebooku kako će podržati kandidaturu Davor Dragičević za gradonačelnika Banjaluke.
Luka Modrić (38) pokušava se izboriti da ovog ljeta dobije novi ugovor s Real Madridom, no jako su male šanse da se to dogodi, tvrdi španski sportski portal Relevo.
Dobitnica Nobelove nagrade za književnost, kanadska književnica Alice Munro umrla je u ponedjeljak u dobi od 92 godine, objavili su mediji u utorak.
U Bangkoku u petak, 17. maja, 211 delegata na skupštini Međunarodne nogometne federacije (FIFA) odlučivat će o zahtjevu Palestine za sankcijama Izraelskom fudbalskog savezu zbog izraelsko-palestinskog sukoba u Gazi.
Liz Allen, podsekretarka za javnu diplomatiju i odnose s javnošću u Ministarstvu vanjskih poslova SAD-a danas je nastavila posjetu BiH.
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović izjavio je večeras da bilo kakve izmjene Izbornog zakona u BiH ne mogu utjecati bitnije na volju hrvatskog naroda u Brčko distriktu.
U Tuzli se sutra obilježava 32. godišnjica od sukoba na Brčanskoj Malti, poznatog i kao Tuzlanska kolona. Predstavnici boračkih organizacija kantonalne i gradske vlasti, te građani Tuzle, položit će cvijeće i vijence i odati počast vojnim i civilnim žrtvama proteklog rata. 15. maj se u Tuzli obilježava i kao Dan odbrane grada.