U okviru maratona, koji se tradicionalno održava u Beogradu, treću godinu zaredom organizovana je i akcija "Run with refugees". Trčanjem su građani Srbije i drugih zemalja pokazali da sport može da bude platforma za promovisanje inkluzije i solidarnosti sa prinudno raseljenim ljudima. Snimatelj: Dragan Kostić Montaža: Ana Toader
Perspektiva je sa mladima iz BiH, Srbije i Kosova. Razmjenjivali su mišljenja, međusobno davali podršku i gradili povjerenje. Istovremeno pozivali jedni druge na veće kritičko promišljanje. Za dobrobit svake države i sve ljude u njoj "moramo da budemo realni, da mapiramo probleme i da ih rešavamo".
Više od 80 napuštenih i zlostavljanih konja spaseno je u poslednjoj deceniji u azilu "Staro Brdo" u Lapovu, jedinom za te životinje u Srbiji. Trenutno na imanju nedaleko od Kragujevca, u centralnom delu zemlje, živi devet konja.









Opozicija u Srbiji se podelila oko izlaska na beogradske izbore. Na glasanje 2. juna će, kako je najavljeno, izaći deo doskorašnje koalicije "Srbija protiv nasilja". Pod sloganom "Borba se nastavlja" zajedno izlaze Zeleno-levi front, Narodni pokret Srbije, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije. Stranka slobode i pravde, Srbija centar i koalicija NADA najavile su bojkot jer smatraju da nema vremena za poboljšanje izbornih uslova. Šta kažu Beograđani?
Studentska poliklinika u Beogradu vakcinisala je protiv Humanog papiloma virusa preko 2.000 studenata od početka aprila. Velika zainteresovanost mladih iznenadila je zaposlene koji sada nastoje da nabave dodatne vakcine. Snimatelj: Slaven Miljuš, montaža: Ana Toader