Strane tvrtke prošle su godine najavile rekordan iznos novih ulaganja u Njemačkoj, unatoč padu gospodarske aktivnosti i visokim cijenama energije, pokazala je u utorak analiza savezne razvojne agencije Germany Trade and Invest (GTAI).
Japan predviđa da će potreba za proizvodnjom električne energije porasti 35 do 50 posto do 2050. godine, zbog rastuće potražnje iz tvornica poluvodiča i podatkovnih centara koji podupiru umjetnu inteligenciju (AI), procijenila je vlada.
Tavares i izvršni direktor Leapmotora Zhu Jiangming nisu iznijeli pojedinosti o točnim lokacijama na kojima bi se mogla proizvoditi električna vozila Leapmotora.
Zemlje poput Njemačke i Švedske, koje slove za najpoželjnija konačna odredišta izbjeglica, bit će rasterećene novim pravilima
Mandat bi trebali nastaviti ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar obrazovanja Radovan Fuchs unatoč godinama i što je sama dao naslutiti da će otići, Šime Erlić za kojeg se spekuliralo da će se vratiti u Zadar
Na početku svog petog mandata ruski predsjednik Vladimir Putin ovog će tjedna otputovati u Kinu u svoj prvi inozemni posjet.
Bijela kuća tvrdi da su te mjere potrebne jer Kina preplavljuje svjetska tržišta umjetno stvorenim jeftinim izvozom
Uzvanici su bili iznenađeni i nekim činjenicama u procesu stvaranja branda koje su se mogle čuti kroz ove intervjue.
Grupa Petrol, u partnerstvu s tvrtkama Allegom, Emobility Solutions i GreenWayom, odabrana je za postavljanje infrastrukture za punjenje električnih vozila duž TEN-T koridora.
Vrhunac godišnjeg rasta cijena kave u Hrvatskoj je bio u studenom 2022., kada je iznosio 25.8 posto.