Premier Robert Golob je danes ob obisku v Murski Soboti povedal, da je v koalicijskem usklajevanju novela zakona o zdravstveni dejavnosti, ki bi prinesla "jasno in dokončno" razmejitev javnega in zasebnega zdravstva. Med drugim naj bi bilo delo preko ur v zasebnih zavodih bistveno bolj oteženo, najverjetneje celo prepovedano, je navedel.

Preberi članek: Premier Golob napovedal jasno in dokončno razmejitev javnega in zasebnega zdravstva na portalu Koroške Novice.


Vabljeni, da se odzovete vabilu Krajevne organizacije Rdečega križa in se udeležite krvodajalskega srečanja v Veržeju.

Preberi članek: Krajevna organizacija Rdečega križa Mislinja vabi krvodajalce na krvodajalsko srečanje v Veržej na portalu Koroške Novice.


Zbornica zdravstvene in babiške nege je babici zavoda Pinard po poročanju Dnevnika odvzela licenco zaradi opravljanja dejavnosti v nasprotju z usmeritvami za porod doma. Gre za prvi odvzem licence na področju zdravstvene ali babiške nege. Pristojno ministrstvo je zavodu začasno odvzelo dovoljenje za opravljanje zasebne zdravstvene dejavnosti.

Preberi članek: Dnevnik: Babici prvič odvzeli licenco na portalu Koroške Novice.


V podjetju Dilon so danes zavrnili informacije o postopkih za prodajo 72,2-odstotnega deleža v Slovenski industriji jekla (Sij). Kot zagotavljajo, ne načrtujejo in ne izvajajo prodajnih aktivnosti. "Aktivnosti izvaja družba Sij za namene morebitnega financiranja širitve skupine, skladno z načrti družbe," so navedli v sporočilu za javnost.

Preberi članek: DILON d.o.o. ne prodaja Sij na portalu Koroške Novice.


V Dravogradu razstavlja slikarka Ana Keber.

Preberi članek: Razstava likovnih del Ane Keber v Infopisarni v Dravogradu (FOTO) na portalu Koroške Novice.


V Kulturnem centru Delavski dom Zagorje ob Savi je 14. maja potekalo 27. državno tekmovanje otroških pevskih zborov 2024, kjer je na treh tekmovalnih koncertih nastopilo 19 zborov iz cele Slovenije.

Preberi članek: Otroški pevski zbor OŠ Ribnica na Pohorju prejel srebrno priznanje na državnem tekmovanju na portalu Koroške Novice.


Policisti so voznika, ki je poskušal pobegniti pred policijo, obravnavali včeraj, 14. maja 2024.

Preberi članek: 55-letni voznik prekoračil hitrost in bežal pred policisti na portalu Koroške Novice.


Policisti so tatvini na Ravnah na Koroškem in na Prevaljah obravnavali včeraj, 14. maja 2024.

Preberi članek: Nepridipravi na Ravnah ukradli moped, na Prevaljah orodje na portalu Koroške Novice.


Prihajajoča majska sobota bo združila veliko otrok in mladih družin, ki imajo radi gibanje v naravi, saj bo ekipa Malčkovega športa na Ravnah na Koroškem organizirala že 15. Malčkov tek. V Grajskem parku se bodo lahko mladi športniki preizkusili v teku, kjer bodo premagovali razdalji 250 in 500 metrov. Največji rekreativni otroški tekaški dogodek na Koroškem je brez vstopnine, saj spodbuja najmlajše h gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa. Teki posameznih kategorij se bodo pričeli odvijati ob 11. uri, sledili pa bodo glasbeni nastopi mladih super zvezd, igranje na napihljivih igralih ter različne zanimive ustvarjalne ter kreativne delavnice. Malčkov tek praznuje letos 15. rojstni dan, na katerega je povabil tudi Modrega volka.

Preberi članek: Otroci najraje tečejo na Malčkovem teku na portalu Koroške Novice.


V Slovenj Gradcu, v naselju S8 bo danes motena oskrba s pitno vodo.

Preberi članek: V Slovenj Gradcu motena oskrba s pitno vodo na portalu Koroške Novice.