NOVA runda odvojenih pregovora Domovinskog pokreta s HDZ-om i SDP-om radi formiranja saborske većine, odnosno vlade bit će održana u ponedjeljak, 12 dana nakon parlamentarnih izbora.
JEDANAEST je dana od parlamentarnih izbora. I dalje traju pokušaji sastavljanja vladajuće većine.
KOLIČINA humanitarne pomoći koja ulazi u Gazu bit će povećana narednih dana, rekla je izraelska vojska u nedjelju, navodeći nove koridore koji preko izraelske morske luke i graničnih prijelaza vode u palestinsku enklavu.
ODRŽANA je Eko patrola Brijuni 2024.
OVE SU GODINE u KB-u Merkur bile 24 transplantacije jetre.
DOLASKOM prvih šest Rafalea na Pleso otvorena je nova faza razvoja, ne samo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva već i OS-a RH.
OKO 17:45 u Samoboru je došlo do teške prometne nesreće u kojoj je poginuo motociklist.
JADRANKA Kosor se oglasila na X-u.
ČLAN HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
CVJETA biznis bivše predsjednice.
ZLATKO Hasanbegović, kandidat Domovinskog pokreta koji nije uspio ući u sabor, ali čije se ime spominjalo kao želja DP-a za ministra kulture, za Dnevnik.hr komentirao je formiranje parlamentarne većine.
"NIKAD, ali baš nikad neću dati svoj glas za bilo kakav savez s SDP-om i Možemo", poručila je Vesna Vučemilović nakon što je njezin stranački šef, predsjednik Suverenista Marijan Pavliček, jučer izjavio kako ni on ni Vučemilović neće podržati HDZ-ovu vladu.
MLADI hrvatski arhitekt Leon Ladišić objašnjava zašto se u Hrvatskoj stambeni prostori izgrađuju sporo i skupo.
BIVŠI hrvatski predsjednik bio je u Prištini na obilježavanju 25. obljetnice rata za neovisnost Kosova.
U TNT intervjuu tjedna gost je bio profesor filozofije Marko Vučetić, koji je razgovarao o etičnosti, odnosno o njenom nedostatku u hrvatskoj politici.
ZASTUPNICA Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović poručila je na Facebooku kako nikad neće dati svoj glas za bilo kakav savez sa SDP-om i Možemo te dodala da nije sklona ostanku stranke u opoziciji ako DP postane dio nove saborske većine.
TEŠKO je razlučiti predstavljaju li Kulmerovi dvori, prestižni dvorac u zagrebačkim Šestinama, povijesni ili politički simbol Zagreba i čitave Hrvatske.
GRAD Zagreb i ove godine proslavu Međunarodnog praznika rada 1. svibnja organizira u parku Maksimir, građanima će biti podijeljeno 40 tisuća porcija graha i 20 tisuća porcija štrukli, a glazbeni će program predvoditi Gibonni.
NEZAVISNI zastupnik na listi Domovinskog pokreta Željko Lacković poručio je u nedjelju kako zaštita demokratičnosti sustava leži u koalicijskim vladama u budućnosti, a ne posipanju pepelom i dodvoravanju manjinama.
INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.
POLICIJSKI službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe starosti 27 i  42 godine zbog sumnje da su lažnim eurima kupovali po kioscima i u ljekarni.