Veselinović: Vesti o obaranju lista služe da se ne bi govorilo o kampanji 1Kandidat za gradonačelnika koalcije "Biramo Beograd" Dobrica Veselinović rekao je da je uveren da će sve izborne liste, jer su predate u skladu sa zakonom, biti odobrene i da će na svim opštinama u Beogradu kao kolaicija "Biramo borbu" učestvovati.
Zamenik slovačkog premijera: Fico više nije životno ugrožen, verujem da će preživeti 2Zamenik slovačkog premijera rekao je za Bi-Bi-Si da veruje da će premijer Robert Fico preživeti i da više nije u životnoj opasnosti.
Stojanović: Opozicija nije smela da rizikuje sa ljudima koji su menjali prebivalište 3Za nama su tri dana loših vesti, ali koliko vidim na kraju će biti "tresla se gora - rodio se miš", jer je većina lista do danas potvrđena, a očekujem i da će u ostalim slučajevima odbijanja komisije doneti nova rešenja po prigovorima i da će svi čije su liste odbijene izaći na izbore, rekao je za N1 politikolog Boban Stojanović.
Selena Ribić: Prevencija bolesti je ključna 4Dokle god se u Srbiji ne bude dovoljno govorilo o prevenciji, neće biti smanjen broj obolelih ne samo od raka jajnika, već i od mnogih drugih bolesti, rekla je danas FoNetu predstavnica Udruženja građana za borbu protiv raka jajnika i grlića materice Selena Ribić.
Fotografkinja Marina Pupavac nagrađena na Belgrade Fashion Week-u 5Kako će videti manekene kroz objektiv, i predstaviti ljubiteljima modne fotografije, znaju samo vrhunski talentovani fotografi, tako da Beogradska nedelja mode tradicionalno podržava mlade talente iz ove oblasti. Prvo mesto konkursa za mlade fotografe BFW Instashot ovoga puta su podelile dve talentovane devojke Mina Gajić i Marina Pupavac, inače fotografkinja N1.
Vučićevo spoljnopolitičko žongliranje: Od srdačnog susreta sa Olenom Zelenskom do predavanja u Ruskom domu 6"Spoljna politika predsednika Srbije podseća na Guliverova putovanja u kojima je Aleksandar Vučić kapetan broda koga nose talasi i koji ne vidi svetionike. I u tim nadolazećim talsima treba tumačiti i Vučićevo spoljnopolitičko žongliranje, gde jednog dana ima srdačan susret sa suprugom ukrajinskog predsednika Olenom Zelenskom i ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom, a već sutradan pokajnički sastanak sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, a dva dana kasnije i predavanje u Ruskom domu na temu "Revizija istorijskih činjenica i otpor slobodarskih naroda". Sve kako bi se potvrdilo da Srbija ne menja svoj stav prema Rusiji", smatraju sagovornici Danasa.
Lagumdžija posle izlaganja Marta: Pretnje onih koji žele da kontrolišu istinu u regionu 7Ambasador Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija izjavio je da su ocene da će usvajanje rezolucije o Srebrenici dovesti do nestabilnosti u državi, samo pretnja onih koji žele da kontrolišu istinu u regionu, nastave da slave i nagrađuju ratne zločince i da viktimizuju žrtve.
"Putinu je potreban rat da bi preživeo": Analiza Gardijana o tome šta je otkrila rekonstrukcija vlade Rusije? 8Kada je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ove nedelje smenjen sa funkcije i imenovan za sekretara Saveta bezbednosti Rusije, svima su bila na umu dva velika pitanja. Šta će njegov naslednik Andrej Belousov doneti za sto i gde će biti postavljen bivši sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - koji je na glasu kao drugi najmoćniji čovek u Rusiji i koga mnogi vide kao potencijalnog naslednika Vladimira Putina?
MUP: Krivična prijava protiv maloletnika koji je osumnjičen da je lakše povredio profesora na "Gimnazijadi" 9Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) će u saradnji sa Odeljenjem za maloletnike Višeg javnog tužilaštva, podneti krivičnu prijavu protiv sedamnaestogodišnjaka zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda iz nehata, navodi se u saopštenju za medije MUP-a.
"Živimo u vremenu kada je nepoželjno buniti se": Bariton Dragutin Matić uoči beogradske premijere opere Đuzepea Verdija „Simon Bokanegra“, u kojoj peva naslovnu ulogu 10Opera Narodnog pozorišta u Beogradu u četvrtak prvi put u svojoj 104 godine dugoj istoriji premijerno izvodi operu „Simon Bokanegra“ Đuzepea Verdija. Naslovnu ulogu peva prvak Opere NP bariton Dragutin Matić.
Žigmanov: Srbija posvećane zaštiti i unapređenju ljudskih prava i borbi protiv diskriminacije 11Srbija, kao članica gotovo svih najvažnijih međunarodnih i regionalnih ugovora o ljudskim pravima, posvećena je zaštiti i unapređenju ljudskih prava i borbi protiv diskriminacije, poručio je danas u Hagu ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, i najavio "prvo istraživanje o kvalitetu života LGBT osoba sa akcentom na njihovo mentalno zdravlje".
ABA liga: Crvena zvezda povela 2:0 u finalnoj seriji protiv Partizana 12Košarkaši Crvene zvezde savladali su večitog rivala, ekipu Partizana i u drugoj utakmici finalne serije ABA lige, ovoga puta rezultatom 80:73 (17:19, 21:19, 23:19, 19:16).
Roman Polanski: Francuski sud oslobodio reditelja optužbi za silovanje 13
Glumica Šarlot Luis kaže da ju je devedesetogodišnji reditelj oklevetao nazivajući je lažovom kada ga je optužila za silovanje.

EU: Beograd i Priština nisu spremni za postizanje kompromisnog sporazuma o pitanju dinara 14Evropska služba za spoljne poslove (EEAS) saopštila je danas, posle sedme runde dijaloga Beograda i Prištine o pitanju upotrebe dinara na Kosovu, da strane nisu spremne za postizanje kompromisnog sporazuma, ali da će sazvati još jedan sastanak na tu temu čim pokažu da su promenile stav.  
(VIDEO) Premijer Slovačke Robert Fico ranjen: Operacija završena, Fico više nije u životnoj opasnosti 15Premijer Slovačke Robert Fico ranjen je danas nakon sednice vlade u blizini Bratislave, prenosi BBC.  Napadač na premijera je priveden, a istraga će započeti "što je pre moguće". Operacija je uspešno završena, Fico više nije u životnoj opasnosti.