www.24ur.com V nedeljo nekaj čez 20. uro je bil mariborski operativno-komunikacijski center obveščen o streljanju na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica. Po do sedaj zbranih obvestilih je ena oseba umrla.
www.24ur.com Pot še enih potnikov, ki so z boeingovim letalom potovali proti svojemu cilju, se je zavleklo. Letalo družbe Delta, ki je iz New Yorka vzletelo v smeri Los Angelesa, se je moralo namreč takoj vrniti na letališče JFK. Odpadla je namreč loputa za tobogan za evakuacijo pri enem izmed zasilnih izhodov. Incident za potnike na boeingu 767 sicer ni imel varnostnih posledic, so se pa pošteno prestrašili, ko je v zraku začelo tresti in ropotati.
www.24ur.com Košarkarjem Dallasa je lahko še kako žal za drugi poraz v seriji proti Los Angeles Clippersom, ki so na četrti tekmi uvodnega kroga končnice v zahodni konferenci lige NBA izenačili izid v zmagah na 2:2. Mavsi so bili predvsem v prvem polčasu katastrofalni, podobno kot na prvi tekmi v Los Angelesu, ko so dopustili tekmecu, da jim uide na previsoko razliko. Še bolj zaskrbljujoče kot sam poraz pa je zdravstveno stanje prvega zvezdnika teksaške franšize Luke Dončića, ki kljub novemu trojnemu dvojčku (29 točk, 10 skokov in 10 podaj) ni mogel skriti očitnih težav s kolenom.
www.24ur.com Na drugo javno naročilo direkcije za infrastrukturo za izbor izvajalca gradnje nove železniške postaje v Ljubljani sta tudi tokrat prispeli dve ponudbi. Nižjo v višini nekaj manj kot 247 milijonov evrov je oddal konzorcij z družbo SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana na čelu. Družba VOC Objekti bi dela opravila za 259,6 milijona evrov.
www.24ur.com Na četrti tekmi uvodnega kroga končnice lige NBA so Clippersi vodili že za 31 točk, sledil je preobrat Dallasa, na koncu pa je Los Angeles le uspel priti do zmage (111:116), s katero je serijo poravnal na 2:2. Razpoložena sta bila Paul George in James Harden, ki sta zbrala vsak po 33 točk. Luka Dončić je prišel do trojnega dvojčka (29 točk, 10 skokov in asistenc).
www.24ur.com Če bi bile evropske volitve danes, bi največ volivcev prepričala opozicijska SDS, dobila bi kar štiri od devetih slovenskih mandatov, je pokazala najnovejša raziskava Mediane. Kako pa volivci ocenjujejo delo vlade, strank in ključnih politikov?
www.24ur.com Igralci Zendaya, Josh O'Connor in Mike Faist se veselijo uspeha svojega novega filma 'Izzivalci'. Drama je čez lužo že na prvem mestu po prodaji vstopnic, samo v prvem vikendu predvajanja so v blagajno prinesli skoraj 14 milijonov evrov. O tem, kako je potekalo snemanje in s kakšnimi izzivi so se srečali, so igralci spregovorili za tuj medij.
www.24ur.com Španec Jorge Martin kljub odstopu na VN Španije ostaja vodilni dirkač prvenstva. Se je pa stanje na lestvici precej pomešalo, potem ko se je njegov največji tekmec za osvojitev naslova, Italijan Francesco Bagnaia, pripeljal do zmage in posledično skupnega drugega mesta. Vodilna dirkača sedaj loči 17 točk, na tretjem mestu je Enea Bastianini, ki za drugouvrščenim aktualnim prvakom zaostaja pet točk.
www.24ur.com V divjanju izjemno velikega števila tornadov, ki so prizadeli zvezne države v osrednjem delu ZDA, je umrlo najmanj pet ljudi, so v nedeljo sporočile lokalne oblasti. Najhuje je bilo v Oklahomi, od koder poročajo o štirih smrtnih žrtvah.
www.24ur.com Jon Bon Jovi je v nedavnem intervjuju za tuj medij delil podrobnosti iz svojega življenja. Trije od njegovih štirih otrok so zaročeni, zato lahko pevec v prihodnosti pričakuje ogromno lepih trenutkov in veselja. Vendar pa naj ponosni očka ne bi bil seznanjen z njihovimi načrti, saj naj bi z njim delili le najnujnejše oziroma osnovne stvari.
www.24ur.com Na Finančni upravi RS (Furs) samo še danes čakajo morebitne ugovore na informativne izračune dohodnine za leto 2023, ki so jih konec marca poslali nekaj manj kot enemu milijonu zavezancev. Te morajo vložiti tisti, ki se s prejetim izračunom ne strinjajo – če so podatki pomanjkljivi ali nepravilni oz. je davčna obveznost ugotovljena napačno.
www.24ur.com Palestinsko islamistično gibanje Hamas naj bi v Kairu odgovorilo na najnovejši predlog Izraela za prekinitev ognja v Gazi. Medtem se bo ameriški državni sekretar Antony Blinken v Savdski Arabiji o prizadevanjih za dosego premirja v Gazi ter izpustitev talcev pogovarjal s kolegi iz več arabskih in evropskih držav, znova bo obiskal tudi Izrael in Jordanijo.
www.24ur.com Rokometašice Krima Mercatorja kot vselej blestijo tudi v tej sezoni prve ženske rokometne lige. Pred obračunom proti Ajdovkam so zabeležile kar 16 zmag in so bile tako še neporažene. Tokrat se je tekma končala s 34:17 v korist Ljubljančank za 17. zmago v sezoni in potrditev naslova državnih prvakinj. Ljubljanska ekipa si je z novo zmago pred tekmicami iz Ajdovščine na lestvici ustvarila šest točk naskoka. Do konca tekmovanja sicer obema ekipama preostajajo še tri tekme, a ima Krim Mercator že boljši izkupiček na medsebojnih tekmah. Dosedanje tri izmed štirih medsebojnih tekem v sezoni je namreč dobil.
www.24ur.com Potniki, namenjeni v Dubaj, bodo čez čez nekaj let pristajali na novem letališču. Šejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum je namreč napovedal, da bodo v desetih letih za 35 milijard dolarjev (32 milijard evrov) na jugu puščave, kjer že stoji manjše letališče, zgradili novo mednarodno vozlišče. Imelo naj bi pet vzporednih vzletno-pristajalnih stez in kar 400 izhodov za vkrcanje potnikov.
www.24ur.com V knežjem mestu se je odvil derbi vodilnih, ki je odločil o prvaku državnega prvenstva. Celjani so namreč v 33. krogu prve slovenske nogometne lige gostili ljubljansko Olimpijo, zadetek Egorja Pruceva pa jim je zagotovil drugi naslov v zgodovini kluba (1:0).
www.24ur.com Slovenski hokejski as Anže Kopitar je s svojimi Los Angeles Kings pred zahtevno nalogo po novem porazu proti Edmonton Oilers v konferenčnem četrtfinalu zahodne konference v ligi NHL. Naftarji so namreč v gosteh slavili z 1:0 in v zmagah povedli s 3:1.
www.24ur.com Celjani so si z zmago proti Olimpiji (1:0) zagotovili drugi naslov državnih prvakov v zgodovini kluba. Pomembna člena celjske zasedbe v letošnji sezoni sta bila med drugim tudi branilca Žan Karničnik in Damjan Vuklišević, ki sta še tretjič osvojila ligaški naslov.
www.24ur.com V Rusiji so ta konec tedna na podlagi obtožb o ekstremizmu priprli dva ruska novinarja, ki delata tudi za zahodne medije, poročajo tuje tiskovne agencije. Pridržali so ju zaradi njunih domnevnih povezav s skupino zdaj že pokojnega vodje ruske opozicije Alekseja Navalnega.
www.24ur.com Okoli 1. ure ponoči so bili mariborski policisti obveščeni o hujši prometni nesreči na Gosposvetski cesti v Mariboru. 42-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti prebil varovalno ograjo v krožišču in trčil v 23-letnika na pločniku. Pešec je utrpel zelo hude telesne poškodbe, zdravniki v tamkajšnjem kliničnem centru se še vedno borijo za njegovo življenje.
www.24ur.com SDS in NSi bosta v skladu z napovedmi vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o posvetovalnih referendumih glede pomoči pri prostovoljnem končanju življenja in rabe konoplje s predlogom za začasno zadržanje do končne odločitve. To bi lahko vplivalo na datum njune izvedbe, ki je sicer predviden skupaj z evropskimi volitvami 9. junija.