Bilo je košarke do mile volje, rovovske bitke, čvrste odbrane, uzbuđenja, neizvesnosti, po ukusu iskrenih poklonika, na startu finalne serije plej ofa ABA lige, a u režiji najboljih, Crvene zvezde, koja je povela sa 1:0, i Partizana. Bilo je i verbalnih delikata sa tribina dvorane „Aleksandar Nikolić“, makar za omanji vodič o navikama „delija“. Ali, bilo je tako neophodnog mira, bez ekcesa, prekida, da se samo igra...
Jedan deo Hamburga slavi, veći deo tuguje.
Francuski teniser Aleksandr Muler trenutno je najzanimljivija priča Mastersa u Rimu.
Rafael Varan naredne sezone neće nositi dres Mančester junajteda.
Odluka da se Saša Obradović zadrži na klupi Monaka doneta je pre početka plej-ofa.
Vaterpolisti Novog Beograda u poslednjem kolu četvrtfinalne grupe A Lige šampiona gostuju ekipi Pro Reka. Utakmica se igra u sredu od 19 časova, obe ekipe su već obezbedile plasman na finalni, odnosno F4 turnir na Malti, a ovaj duel odlučiće koja će ekipa osvojiti prvo mesto u grupi.
Junački, Olimpijakos je dobio Barselonu u gostima u petoj utakmici četvrtfinala i izborio plasman na Fajnal for u Berlinu.
Košarkaš Monaka, Majk Džejms najbolji je igrač Evrolige za sezonu 2023/24.
Izgledalo je kao bezazlena povreda, a iskomplikovalo se skoro do maksimuma. Kada je Janik Siner pre dve nedelje rekao pred četvrtfinale protiv Feliksa Ožea-Alijasima da će pred meč odlučiti da li će da igra, niko nije pomislio da je reč o težoj povredi, već da drugi teniser sveta ne želi da rizikuje pred masters u rodnoj zemlji.
Nekadašnji kapiten fudbalskog kluba Crvena zvezda Mičel Donald rekao je da se rado seća vremena provedenog u "crveno-belom" dresu i pozvao navijače na proslavu 35. titule.
Virtus iz Bolonje izgubio je svog glavnog sponzora.
Kilijan Mbape proglašen je za najboljeg fudbalera francuske Lige 1.
Poznati sportski radnik, Nenad Stanojević, povukao se sa svih aktivnih funkcija u fudbalskoj vertikali.
Argentinski fudbalski trener Marselo Galjardo mogao bi na kraju sezone da preuzme ekipu Milana, javljaju italijanski mediji.
Jirgen Klop će na kraju sezone napustiti Liverpul, a odlazak nemačkog stručnjaka nije samo pogodio navijače Redsa.
Vojvodina se poigravala sa Napretkom, Železničar sad u trci za opstanak, Spartak završio posao.
Rukometni savez Crne Gore (RSCG) zvanično je poslao zahtev Svetskoj rukometnoj federaciji (IHF) za dobijanje specijalne pozivnice (vajld karda) za učešće na Svetskom prvenstvu.
Promašio je trojku na zagrevanju, čekao svoj red za narednu. Opet promašio. Sada nije čekao, želeo je da razbije maler, tražio od saigrača da mu odmah vrati loptu. Ponovo je promašio. Dva i po sata kasnije, svojom mirnom rukom rešiće prvu utakmicu finalne serije plej-ofa ABA lige. I to nikoga neće iznenaditi.
Žoze Murinjo mogao bi od naredne sezone da vodi Fenerbahče.
Damir Javor iz Slovenije, Uroš Obrknežević iz Srbije i Miloš Koljenšić iz Crne Gore sudiće drugi meč finala plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Partizana.
Pep Gvardiola, trener Mančester sitija, imao je zanimljivu opservaciju uoči zaostale utakmice protiv Totenhema u Premijer ligi, koja bi mogla da bude presudna u borbi njegovog tima da odbrani titulu od prošle sezone.
Košarkaši Oklahome pobedili su Dalas rezultatom 100:96 i tako izjednačili u seriji 2-2, što je košarkaša tima koji je izgubio Luku Dončića prilično iznerviralo.
Meč Premijer lige između Aston Vile i Liverpula završen je 3:3, a u reviji golova i poništen golova viđen je jedan neverovatan promašaj.
Nikola Jokić je bio dobro raspoložen posle pobede Denvera nad Minesotom u četvrtoj utakmici polufinala Zapada i izjednačenja rezultata u seriji na 2:2 u polufinala Zapada.
Arina Sabalenka izborila je mesto u četvrtfinalu WTA turnira u Rimu, pošto je posle velike borbe i spašene tri meč lopte savladala Ukrajinku Svitolinu 1:6, 6:4, 7:6 (9:7).
Do pre dve godine samo su dva mastersa 1.000 igrana u formatu dužem od nedelju dana, Indijan Vels i Majami. Od prošle godine, priključili su im se Madrid, Rim i Šangaj, a od naredne sezone će isto uraditi i Kanadski open i Sinsinati.
Sve je bilo spremno za veliko slavlje u Njujorku, ali je Karolina pokvarila računicu navijačima u Medison Skver Garednu. Hjurikensi su dobili Rendžerse 4:1 i smanjili rezultat u seriji na 3:2 u polufinalu Istoka u NHL ligi.
Najviše zahvaljujuči sjajnom Šaj Gildžis Aleksanderu Oklahoma je slavila u Dalasu 100:96 i izjednačila skor na 2:2 u seriji u polufinalu Zapadne konferencije u NBA ligi. Boston je na drugoj strani dobio i drugi meč na gostovanju u Klivlendu 109:102 i sada ga pobeda deli od prolaza u finale Istoka.
Bio je Hamad Međedović u ponedeljak uveče blizu najvećeg uspeha u karijeri, a to ne krije ni njegov protivnik. Iako nije imao opipljivu prednost nijednog trenutka u trećem setu, sve što je 20-godišnji Srbin pokazao protiv branioca titule, bivšeg broja 1, šampiona Ju-Es opena, bilo je fenomenalno – kao da je i Hamad u prvih deset, kao da je to duel dvojice ravnopravnih igrača kao da ih ne razdvaja više od sto mesta na svetskoj listi.
Inače težak posao postao je samo još teži za Klivlend Kavalirse.
Aleksandr Muler ukrao je šou danas u Rimu i pred publikom i pred kamerama.
Podrška Rafinje matičnoj državi Rio Grande do Sul.
Džoel Bolomboj je istakao da je odbrana bila ključna u pobedi Crvene Zvezde nad Partizanom u prvom meču finalne serije ABA.
Jedan od junaka pobede Zvezde nad Partizanom u prvoj utakmici finala plej-ofa ABA lige svakako je Brazilac Jago dos Santos.
Ekipa Fiorentina uspela je posle preokreta da pobedi tim Monce u poslednjoj utakmici 36. kola italijanske Serije A.
Dejan Davidovac je govorio nakon pobede Crvene Zvezde na startu finalne serije ABA protiv Partizana i istakao da je dobra odbrana u finišu odlučila utakmicu.
Košarkaši Partizana nisu davali izjave posle meča.
U četvrtoj utakmici polufinala plej-ofa VTB lige Uniks je kao gost savladao Lokomotivu Kubanj 85:68.
Košarkaši Crvene zvezde uspeli su u prvom meču finalne serije ABA lige da pobede Partizan, posle velike borbe i triler završnice sa 85:82. Naredni meč je na programu 15. maja, za titulu su potrebne tri pobede.
U drugom derbiju od povratka u Crvenu zvezdu, Nikola Topić (18, 198 cm) doživeo je novu povredu - nadamo se ne tešku, mada snimci iz "Pionira" ne slute na dobro.
Košarkaši Crvene zvezde uspeli su u prvom meču finalne serije ABA lige da pobede Partizan, posle velike borbe i triler završnice sa 85:82. Naredni meč je na programu 15. maja, za titulu su potrebne tri pobede.
U prvoj utakmici finala plej-ofa ABA lige Crvena zvezda je kao domaćin pobedila Partizan 85:82.
Na poslednje gostovanje kao menadžer Liverpula Jirgen Klop je stigao na Vila Partk i na Enfild poneo - bod. U meču pretposlednjeg kola Premijer lige, Aston Vila i Liverpul odigrali su nerešeno, 3:3. A samo pet minta do kraja Liverpul je imao dva gola prednosti.
Fudbaleri Barselone opravdali su ulogu favorita, pobedili su kao domaćini ekipu Real Sosijedada i vratili se na drugo mesto na tabeli španske Primere.
Dobre vesti za reprezentaciju Srbije i selektora Dragana Stojkovića u ponedeljak stižu iz Sevilje.
Filip Petrušev (24, 211 cm) biće spreman do početka Fajnal for turnira Evrolige nakon što se na magnetnoj rezonanci nije pokazalo nijedno ozbiljno oštećenje skočnog zgloba.
Sebastijan Baez pobedio je Holgera Runea. U osminu finala bez mnogo muke prošao je Hubert Hurkač.
Bio je Hamad Međedović nadomak velike pobede, ali je poklekao u trećem setu u duelu sa Danilom Medvedevom. Ruskom igraču će rival u osmini finala biti Tomi Pol.
Branko Vujović uzdanica rukometne reprezentacija Crne Gore pojačao je Dinama iz Bukurešta, koji se nada specijalnoj pozivnici za Ligu šampiona.
Fudbaleri Železničara ostvarili su ubedljivu pobedu u Pančevu protiv poslednjeplasiranog Radnika iz Surdulice. Poslednja utakmica petog kola plej-auta Superlige Srbije završena je rezultatom 4:0 (2:0).