18. dm tek za ženske poteka pod okriljem aktivnosti, ki so v dm Slovenija namenjene ženskemu zdravju. K ženskemu zdravju spada tudi menstrualno zdravje, ki je dolgo časa veljalo za tabu temo in je bilo potisnjeno v ozadje po krivici, saj skoraj polovico prebivalstva po svetu in v Sloveniji predstavljajo ženske. Zato se je dm Slovenija obvezal, da bo od vsake prodane startnine letošnjega dm teka za ženske doniral dva paketa higienskih vložkov Jessa ženskam v stiski. Donacija bo 25. maja na dm teku za ženske predana organizaciji Anina zvezdica.  
Ne kdo, ampak kaj ... HEYDUDE v ZDA velja za eno najbolj zaželenih znamk čevljev, ponaša pa se z lahkotnostjo, udobjem in vsestranskostjo. Morda že poznaš model 'Wally', s katerim je znamka zaslovela? Kmalu so mu sledili še drugi priljubljeni modeli, vsem pa je skupno, da so vsestranski in primerni za različne aktivnosti in življenjske sloge.  
Družina Michaela Schumacherja je s prodajo osmih ur nekdanjega voznika formule 1 na dražbi zaslužila več kot tri milijone švicarskih frankov (3,06 milijona evrov), poroča nemška tiskovna agencija dpa.
V noči na četrtek peta tekma v drugem krogu končnice lige NBA čaka Dallas Mavericks na čelu z Luko Dončićem. Mavs se bodo ob 3.30 po slovenskem času v Paycom Centru pomerili z Oklahomo City Thunder, zmagovalec tekme pa si bo ob trenutnem izenačenju v seriji na 2:2 priigral zaključno žogo. "Ne smemo zganjati panike, zdaj ni trenutek, da bi bili iracionalni in čustveni zaradi zadnjega poraza," je pred tekmo sporočil izkušeni Kyrie Irving. Kot prvi bodo konferenčni finale lovili košarkarji Boston Celtics, ki jih ob vodstvu s 3:1 v seriji čaka peto srečanje s Cleveland Cavaliers.
V šovu Poroka na prvi pogled na Planetu je Irena šokirala z razkritjem, da naj bi njen mož Andrej pogledoval proti drugi nevesti v isti oddaji. Irena se je s Katjo glede tega tudi soočila in izvedela, da naj bi ji Andrej res pošiljal sporočila, ob tem pa naj bi jo prosil, da ji tega ne pove.
Šesti dan svetovnega prvenstva elitne divizije bosta v Pragi ob 16.20 odprli gostiteljica Češka in Danska. Čehi imajo po treh tekmah šest točk, Danci tri. Popoldanska tekma v Ostravi bo v znamenju lanskih dobitnikov odličij. Bronasti Latvijci so še neporaženi, a so dve zmagi dosegli v podaljšku, Nemci imajo na računu eno zmago.
Organizatorji evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu so zaradi hidrološke napovedi, ki za prihodnje dni predvideva precej zvišan vodostaj reke Save, spremenili urnik tekmovanj, so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije. Prva tekma posamičnega kajakaškega krosa bo tako na sporedu v sredo ob 16.40, a bo zaprtega značaja.
Obiskovalcem v kajakaškem centru Tacen bodo na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v oči najprej padle nove jeklenice za vratca, kovinski most v zaključku proge, obnovljene tribune in več postavljenih začasnih zabojnikov. Povsem drugače je bilo pred devetimi meseci, ko je vodna ujma v začetku lanskega avgusta prizadela velik del Slovenije.
Danes bo v ligi Aba na sporedu druga finalna tekma med Crveno zvezdo in Partizanom. Zvezda je prvo tekmo v ponedeljek dobila s 85:82 in bi si lahko tako danes z morebitno drugo zmago že priigrala prvo zaključno žogo. 
Eno izmed najbolj investicijsko zaželenih gradbenih območij je zagotovo Ljubljana z okolico, posebej območje Trnovega. Nakup zazidljivega zemljišča za stanovanjsko in poslovno gradnjo je projekt, ki ga je treba zaupati izkušenemu strokovnjaku z dolgoletnimi izkušnjami na področju nepremičninskih poslov.
Delavci Cestnega podjetja Koper so po navodilu direkcije za infrastrukturo pred začetkom glavne turistične sezone ob cestah obalnih občin nasuli več kot 30 nasipov. Kot pojasnjujejo na direkciji, želijo s tem ukrepom onemogočiti nevarno ustavljanje na improviziranih parkiriščih. V obalnih občinah imajo o tem deljena mnenja.
Zapornika, ki je v torek med zasedo oboroženih moških pobegnil iz zaporniškega kombija v bližini mesta Rouen na severozahodu Francije, policija še vedno išče. Tridesetletnega Mohameda Amro, znanega pod vzdevkom Muha, v zaporu niso posebno opazovali, kot bi sicer zelo nevarne zapornike. Med organiziranim napadom so po zadnjih podatkih umrli trije policisti, še trije so huje ranjeni. V znak solidarnosti do umrlih kolegov, ki so jih ubili v zasedi, v Franciji potekajo demonstracije policistov.
Slovenski bruto domači proizvod (BDP) je bil v prvem letošnjem četrtletju realno za 2,1 odstotka večji kot v istem obdobju lani. Po sezonsko prilagojenih podatkih je bila medletna rast 1,8-odstotna, na četrtletni ravni pa je gospodarska dejavnost stagnirala, je objavil državni statistični urad.
V četrtek popoldne, zvečer in v prvem delu noči na petek se bodo predvsem v zahodni Sloveniji pojavljali močni nalivi, opozarjajo na agenciji za okolje, kjer so izdali tudi oranžno opozorilo. 
Radenska Naturelle, negazirana naravna mineralna voda iz Radenske, je na 63. svetovnem izboru vod in brezalkoholnih pijač Monde Selection prejela Grand Gold Award, najvišjo nagrado v kategoriji vod in brezalkoholnih pijač. Strokovna žirija izbora Monde Selection je oznako najvišje kakovosti podelila na podlagi mnenj neodvisnih strokovnjakov, ki so podrobno preučili vizualne vidike, vonj, pakiranje in okus, pa tudi znanstveno ter laboratorijsko oceno vode, ki pod zemeljskim površjem svojo čistost in neokrnjenost ohranja že 12 tisoč let.