Prevoz putnika u prvom kvartalu, u odnosu na isti period prošle godine bilježi rast u željezničkom saobraćaju, drumskom i lokalnom drumskom i aerodromskom.
Crna Gora pozvana je da nastavi temeljnu procjenu kretanja cijena i mogućih povratnih efekata i da bude spremna da koristi ograničena sredstva koja su dostupna u okviru izabranog monetarnog okvira kako bi se osigurala stabilnost cijena, navodi se između ostalog u zaključcima nakon sastanka Ekonomskog i finansijskog dijaloga između EU i partnera sa Zapadnog Balkana.
Roko Tolić je novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), odlučio je Odbor direktora na sjednici koja je održana danas.
Socijaldemokrate Crne Gore saopštile su da je sinoć neusvajanjem amandmana u pravcu neophodnog povećanja iznosa materijalnog obezbjeđenja, u Skupštini demonstriran neprimjeren odnos prema najsiromašnijima .
Za rješavanje velikih izazova na tržištu rada potreban je sinergijski, proaktivniji i otvoreniji pristup svih aktera što bi u krajnjem vratilo i povjerenje građana u ove dvije važne institucije, saop[teno je na sastanku ministarka rada i socijalnog staranja Naide Nišić sa vršiocem dužnosti direktora Zavoda Davidom Perčobićem.
Ministar finansija, Novica Vuković, učestvovaće na Godišnjem sastanku Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji danas počinje u Jermeniji.
Guvernerka Centralne banke (CBCG), Irena Radović, učestvovaće danas u Briselu na Ekonomskom i finansijskom dijalogu između Evropske unije i zemalja kandidata i potencijalnih kandidata.
 Crna Gora ima potencijal vode, vjetra i sunca i u naredne dvije godine će implementirati 200 megavata električne energije iz novih izvora, poručio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
Ambasada SAD saopštila je da konzistentno i na vrijeme plaća poreze i nema neizmirenih poreskih obaveza.
Kandidat za direktora Agencije za civilno vazduhoplostvo (ACV) Nebojša Jušković pisao je ministru saobraćaja i pomorstva Filipu Raduloviću povodom, kako je rekao, protivzakonitog poništenja i raspisivanja novog konkursa za direktora ACV-a.
Poreska uprava (PU) objavila je Crnu listu na kojoj se nalaze imena poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga.
Prosječan aprilski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 28,73 eura.
Predstavnica bivših radnika cetinjske Košute Dijana Vujović kazala je da će protestovati sve dok ih ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić ne pozove na razgovor i ne donesu neko pisano rješenje. Njen kolega Petar Martinović apelovao je na ministarku da ih pozove ove sedmice i poručio da će biti flekisbillni kada je riječ o rokovima, ali da je uslov da se postigne dogovor na papiru.
Na danas održanoj Godišnjoj skupštini Savjeta Stranih Investitora u Crnoj Gori, najavljena je promjena datuma izdavanja „Bijele knjige – Investiciona klima u Crnoj Gori ”, ključnog dokumenta za razvoj investicionog ambijenta u našoj zemlji. Od ove godine, „Bijela knjiga” će izlaziti u novembru, kako bi Vlada blagovremeno mogla razmotriti i uključiti preporuke i analize stranih investitora u svoj program rada.
Novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore biće Roko Tolić iz Hrvatske, saznaje Portal RTCG.
Jedan od glavnih ciljeva jeste da učinimo Zavod za zapošljavanje Crne Gore što transparentnijim i pristupačnijim nezaposlenim licima, kazao je v.d. direktora ZZZCG David Perčobić.
Dolar je prema korpi valuta ove sedmice ojačao, najviše prema jenu, premda japanske vlasti prijete novim intervencijama ako se nastavi slabljenje te valute.
Minimalne zarade crnogorskih radnika, u poređenju sa zaradama radnika u Evropi su skoro na samom dnu.
Tunel Sozina je od početka godine opslužio 1,05 miliona vozila.
Jasan stav Vlade je da se do 2030. godine započnu i realizuju značajni infrastrukturni projekti, među kojima je i brza saobraćajnica duž crnogorskog primorja, u okviru koje će biti i obilaznica oko Herceg Novog, saopštio je resorni ministar Filip Radulović.