Jahta Viktorja Medvedčuka, tesnega zaveznika, celo družinskega prijatelja Vladimirja Putina, je tudi uradno prešla v roke ukrajinske države.

Več na Svet24.si


Da se Novi Gorici reče tudi mesto vrtnic, ni naključje. Kar 12.000 jih raste v mestu, v vrtu Frančiškanskega samostana Kostanjevica pa se bohoti druga največja zbirka burbonk v Evropi. Nova Gorica ima vrtnico v grbu in njej posvečen festival.

Več na Svet24.si


Predsednik francoske vlade Gabriel Attal je danes sporočil, da je Francija na Novo Kaledonijo, ki so jo prizadeli izgredi, poslala vojake, uvedla policijsko uro in prepovedala družbeno omrežje TikTok. Nasilni protesti so na otočju izbruhnili zaradi načrtovanih sprememb ustave o volilni pravici.

Več na Svet24.si


V Švici je moški z nožem napadel več naključnih mimoidočih. Ranjeni sta najmanj dve osebi, policisti pa so napadalca aretirali.

Več na Svet24.si


Ko kihne Nemčija, se takoj prehladi tudi gospodarstvo v primorsko-notranjski regiji, kažejo podatki Ajpesa za leto 2023. Na ta račun se je zmanjšal neto čisti dobiček v regiji, ki tako po dodani vrednosti na zaposlenega kot po višini plač še vedno precej zaostaja za državnim povprečjem. Med pozitivnimi zgodbami, ki krojijo razvoj gospodarstva v teh koncih, pa na vidnejše mesto stopa turizem.

Več na Svet24.si


Magomed Daudov, tesen zaveznik čečenskega voditelja Ramzana Kadirova, je danes nepričakovano odstopil z mesta predsednika čečenskega parlamenta.

Več na Svet24.si


18 milijonov evrov so leta 2022 v Sloveniji znašali javni izdatki za programe s področja prepovedanih drog, od preventivnih dejavnosti do zdravljenja odvisnosti, ocenjujejo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ).

Več na Svet24.si


V idilični vasici blizu Oxforda v veliki Britaniji so se vandali prejšnji vikend spravili na otroška igrala. Nastavili so tri žeblje, po enega na konec tobogana, na gugalnico in na vrtiljak.

Več na Svet24.si


Voznik je danes zvečer po dolenjski avtocesti med počivališčem Čatež in priključkom Drnovo zgrešil pravo smer.

Več na Svet24.si


Konec lanskega leta je imela ptujska občina sklenjenih 20 dolgoročnih posojil, vrednost vseh obveznosti pa je znašala skoraj 20 milijonov evrov. Za izvedbo investicij je bilo, tako zatrjujejo, zadolževanje nujno: »Prvo posamezno posojilo bomo v celoti odplačali v letu 2026, bistveno znižanje odplačil glavnic pričakujemo po letu 2035.« Zadnje odplačilo glavnice trenutnih posojil bo izvedeno šele čez 16 let.

Več na Svet24.si


V 98-letu je umrla igralka Gudrun Ure, ki smo si jo zapomnili predvsem po njeni vlogi super babice v priljubljeni otroški seriji iz 80-let. Po navedbah njene nečakinje Kate McNeill je umrla na svojem domu v Londonu.

Več na Svet24.si


Slovaški mediji so hitro izbrskali nekaj podrobnosti o 71-letnemu osumljencu, ki je danes ustrelil slovaškega premierja Roberta Fica. Slednji se še vedno bori za življenje.

Več na Svet24.si


Deček Sammy iz Indiane v ZDA se je težko soočal z nadlegovanjem svojih sošolcev. Nadlegovanje se ni končalo v šoli, ampak se je nadaljevalo tudi na družabnih omrežjih.Žaljenje se je pričelo prejšnje šolsko leto in se je samo še stopnjevalo.

Več na Svet24.si


Kolagen deluje kot podporna struktura v koži, ki ji daje moč in elastičnost. S staranjem se njegova proizvodnja zmanjšuje, kar povzroča povešanje kože. Toda raven kolagena v koži lahko znova dvignete in tukaj je nekaj najboljših nasvetov, ki vam bodo pri tem pomagali.

Več na Svet24.si


Na spletnih portalih in družbenih omrežjih je zaokrožil lažen video, v katerem sta zlorabljena podoba in glas predsednika vlade Roberta Goloba, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom).

Več na Svet24.si


14-letnica z avstrijske Koroške je imela na stopalu tumor velikosti marelice. Njena starša, mati je pravnica, oče pa je bil takrat brezposeln, sta se na pomoč obrnila k zdravilcem, bioenergetikom in alkimistom in je kljub očitni bolezni nista peljala k specialistom.

Več na Svet24.si


Vse kaže, da bo Tomaž Vesel, izbranec premierja Roberta Goloba za kandidata za evropskega komisarja, užival podporo obeh manjših koalicijskih partneric. Socialni demokrati so se o tem izrekli že danes, medtem ko bodo v Levici počakali na obdobje po evropskih volitvah, a zadržkov nimajo.

Več na Svet24.si


Algol je zvezda, ki se je drži sloves najbolj razvpite na vesoljskem nočnem nebu. Ker bo posebno aktivna prihodnje tri dni, od 16. do 18. maja, je to prava priložnost, da jo bolje spoznamo.

Več na Svet24.si


Administratorke na policijski postaji v Kopru so ugotovile, da jih nekdo opazuje. Nad pisalno mizo je izza luči pokukala mala glavica. S stropa je visela kača.

Več na Svet24.si


Poročali smo že, da je vremenska prognoza za te dni precej klavrna. Zdaj je znanih nekaj več podrobnosti.

Več na Svet24.si


V Bujah blizu Divače stoji legendarna gostilna Pri Zotlarju, ki je v torek, 14. maja, na svojem vrtu gostila prestižno mednarodno prvenstvo picopekov. Udeležili so se ga predstavniki Slovenije, Italije, Hrvaške in Romunije. Zmago si je po oceni mednarodne žirije iz naštetih držav pripekel Slovenec Jure Krišto iz picerije Valerie na Lavrici.

Več na Svet24.si