Zunanja ministrica Tanja Fajon se je v Dohi sestala s katarskim premierjem in zunanjim ministrom Mohamedom bin Abdulrahmanom al Tanijem, s katerim sta se zavzela za nadaljevanje pogovorov o premirju v Gazi, ki so zastali. Nakazano je bilo, da bi se lahko pogovori v Kairu nadaljevali čez nekaj tednov.
Direktor celjskega podjetja Nivo Eko Klemen Senič je pred preiskovalno komisijo DZ o domnevno nezakonitem financiranju političnih strank kategorično zavrnil očitke, da bi podjetje v zameno za pridobljene državne koncesije za urejanje vodotokov oglaševalo v medijih blizu SDS. V katerem mediju bo podjetje oglaševalo, pa se odloča po instinktu.
Na poziv za zbiranje kandidatur za namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije je pravočasno prispelo pet prijav, so potrdili v uradu predsednice republike Nataše Pirc Musar. Poziv je bil potreben, ker zdajšnjemu namestniku Simonu Savskemu 31. julija poteče mandat, predsednica pa se po prvem pozivu ni odločila za kandidata.
Deželno sodišče v mestu Halle je vodjo skrajno desne Alternative za Nemčijo (AfD) v Turingiji Björna Höckeja obsodilo na globo v višini 13.000 evrov zaradi uporabe prepovedanega nacističnega slogana. Höcke je vse očitke zavračal. Odločitev sodišča še ni pravnomočna.
Blondinka s Harvarda se vrača! Amazon Prime je razkril, da snemajo serijo, v kateri bomo lahko spremljali naslovno junakinjo legendarnih filmov Elle Woods v njenih srednješolskih letih. Ni še znano, kdo jo bo igral.
Študentski zbor ŠOU v Ljubljani obravnava decembrsko poročilo računskega sodišča, ki kaže, da je ŠOU z denarjem ravnal netransparentno. Glede na izsledke revizije v Levici direktorja pozivajo k odstopu, ŠOU pa, da z javnim prenosom seje omogoči razkritje zapravljanja sredstev. V ŠOU to razumejo kot pripravo na študentske volitve.
Gruzijski parlament je kljub množičnim protestom, ki so potekali več tednov, sprejel sporni zakon o tujem vplivu. Protestniki so tudi danes pred parlamentom vzklikali "Sužnji" in "Rusi", do prerivanja pa je prišlo tudi v parlamentu pred začetkom obravnave. Zvečer so se protesti še okrepili, zato so oblasti nad protestnike, večinoma mlade, poslale policiste v zaščitni opremi.
Predsednica republike in vrhovna poveljnica obrambnih sil Nataša Pirc Musar je na slovesnosti ob dnevu Slovenske vojske (SV) v Mariboru izpostavila, da je varnost temelj našega obstoja. Prebivalci, odločevalci in politiki moramo zaupati SV ter celotnemu nacionalnovarnostnemu sistemu in jima zagotavljati podporo za njihovo delo, je dejala.
Irska bi dvignila starostno omejitev tobaka na 21 let. S tem bi imela Irska najvišjo starostno omejitev v Evropski uniji.
Najcenejši kapučino v Evropi najdete v Italiji, a ta cena velja le pod določenim pogojem.