Pandemija covida izgledat će minorno u usporedbi s onim s čime se čovječanstvo suočava zbog sve većeg broja superbakterija otpornih na lijekove, upozorila je prof. Sally Davies, posebna izaslanica Ujedinjenog Kraljevstva za antimikrobnu rezistenciju (AMR). Ta ugledna znanstvenica izgubila je svoje kumče prije dvije godine zbog infekcije koja se nije mogla liječiti.
Liječnik iz Zavoda za hitnu medicinu zagrebačke županije Borna Pribanić u Dnevniku N1 televizije s našom Teom Mihanović razgovarao je o intervenciji u Zaprešiću gdje je u kanti za smeće pronađeno novorođenče.
Vojni analitičar i kolumnist za Telegram.hr Goran Redžepović gostovao je u Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje je analizirao pojačani napad Rusije na ukrajinskom teritoriju.
SDP-ov Arsen Bauk u Newsroomu je s našom Ankom Bilić Keserović komentirao dogovor HDZ-a i Domovinskom pokreta te ostale političke aktualnosti.
Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je jednomjesečni pritvor 52-godišnjaku kojeg se sumnjiči da je vodio ilegalni noćni klub na Medvečaku, u kojem je posjetiteljima omogućavao trošenje droge, izvijestilo je u utorak Državno odvjetništvo (DORH).
Policija je objavila da je u utorak došlo do nesreće u kamenolomu u Gornjem Jesenju.
The Office for Suppression of Corruption and Organised Crime (USKOK) has launched an investigation against the mayor of Smokvica town on the southern Adriatic island of Korcula, Kuzma Tomasic (Social Democrats), and the entrepreneur Ivica Kriletic on suspicion of embezzling EU funds for a museum.
Marin Strmota, demograf, bio je gost Newsrooma kod naše Anke Bilić Keserović s kojom je razgovarao o demografskim mjerama Domovinskog pokreta i novom Ministarstvu demografije.
Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u utorak da je stanje novorođenčeta, pronađenog noćas u Zaprešiću u kanti za smeće, klinički stabilno, beba je prevezena u bolnicu Sveti Duh i odmah zbrinuta, a ministar je izrazio žaljenje zbog okrutnosti čina.
Gruzijski parlament u utorak je u trećem i posljednjem čitanju usvojio zakon o "stranim agentima" unatoč masovinm prosvjedima koji traju tjednima.
Ministri financija država članica EU-a postigli su u utorak dogovor o novim pravilima o bržem i sigurnijem postupku oporezivanja po odbitku i bržim postupcima za oslobađanje od dvostrukog oporezivanja.
Novi ruski ministar obrane Andrej Belousov, ekonomist bez vojnog iskustva, rekao je u utorak da želi modernizirati oružane snage i postići pobjedu u Ukrajini s minimalnim ljudskim gubicima.
Vojni analitičar i kolumnist za Telegram.hr Goran Redžepović gostovao je u Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje je analizirao pojačani napad Rusije na ukrajinskom teritoriju.
Prime Minister Andrej Plenkovic announced on Tuesday that three of the five deputy speakers of the 11th Parliament will be Furio Radin, who represents ethnic minorities, Zeljko Reiner from the HDZ party and Ivan Penava from the Domovinski pokret (DP) party.
Građanska inicijativa Grada Slavonskog Broda uputila je pismo tehničkom ministru gospodarstva i održivog razvoja Damiru Habijanu vezano uz problem onečišćenog zraka u Slavonskom Brodu.
SDP-ov Arsen Bauk u Newsroomu je s našom Ankom Bilić Keserović komentirao dogovor HDZ-a i Domovinskom pokreta te ostale političke aktualnosti.
At the presentation of the coalition list of the Social Democratic Party (SDP) for the European Parliament elections on Tuesday in the town of Zlatar in the Zagorje region, SDP MEP Biljana Borzan, who is also on the list this time, said that according to the latest financial envelope, "Croatia is the worst in using EU funds."
Kandidati na europskim izborima koalicije 12 liberalno-centrističkih stranaka, na čelu s nositeljem liste Valterom Flegom (IDS), zalagat će se za zajedničku europsku viziju u poljoprivredi, obrtništvu, industriji, zaštiti ljudskih prava i proširenju EU, istaknuto je u utorak.
HEP-Toplinarstvo je danas započelo s podešavanjem regulacije u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada, čime će završiti ogrjevnu sezonu 2023./2024. za približno 130.000 krajnjih kupaca spojenih na toplinske sustave u gradovima Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću, izvijestili su iz HEP-a.
Skupina sedam najvećih svjetskih gospodarstava G7, koja će se sljedećeg tjedna sastati u Italiji, raspravljat će o riziku fragmentacije globalne trgovine nakon visokih carina koje je SAD uveo Kini, najavio je u utorak talijanski ministar gospodarstva Giancarlo Girogetti.
Rusija je stavila u pogon interkontinentalnu balističku raketu Bulava koja se lansira s podmornice, objavili su državni mediji u utorak, što je novi element modernizacije njezinog nuklearnog arsenala.