Dogajanje na letošnji Evroviziji še vedno razburja. Nizozemska javna televizija vztraja, da je izraelsko delegacijo organizatorjem dvakrat prijavila zaradi neprimernega vedenja, a se ni nič zgodilo. Izrael je medtem potrdil organizirano zbiranje glasov.
Organizatorji evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu so zaradi hidrološke napovedi, ki za prihodnje dni predvideva precej zvišan vodostaj reke Save, spremenili urnik tekmovanj.
Humanitarna organizacija Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste - Polje se je v čast dolgoletni predsednici preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM. Kot poudarjajo, preimenovanje v ničemer ne spreminja njihove organiziranosti in dejavnosti.
Irska bo Palestino priznala do konca meseca, je danes dejal podpredsednik vlade v Dublinu Micheal Martin in kot možen datum priznanja omenil 21. maj.
Alpski smučar Boštjan Kline je pred 25 meseci grdo padel na treningu. Okrevanja po kompliciranem zlomu desne goleni 33-letni specialist za hitre discipline še ni končal.
Založba Mladinska knjiga in avtorica Malina Schmidt Snoj zavračata trditev Gabriele Babnik Ouattara, da so skupaj prišli do sklepa, da v njeni knjigi Za angele, da jim ne bo dolgčas ni očitanega ji prepisovanja iz knjige Samo en ples.
Ameriški državni sekretar Antony Blinken je med obiskom Kijeva pokazal tudi svojo muzikalično plat in podporo Ukrajini izrazil skozi glasbo: v nekem baru v Kijevu je namreč vzel v roke kitaro in skupaj z domačo zasedbo zaigral Rockin' in the Free World.
V Novi Kaledoniji so izbruhnili nemiri, potem ko je francoski parlament potrdil spremembe volilnih pravil na otočju v Tihem oceanu, s čimer bo volilno pravico na tem čezmorskem ozemlju dobilo na tisoče francoskih volivcev.
V Avtomobilnosti smo naredili prve kilometre z novim škoda kodiaqom, ki je tehnično podoben superbu, zato smo tokrat pogledali malo bolj podrobno, kaj novega prinaša.
V zadnjem desetletju se le tri države ponašajo z vsaj tremi kolesarji, ki so dobili etape na vseh tritedenskih dirkah. Primož Roglič, Matej Mohorič in Tadej Pogačar so Slovenijo postavili ob bok Italiji in Avstraliji.
Ljubljansko okrožno sodišče je državljana Eritreje Coca Filipa Faragalo, ki je novembra 2022 zabodel žensko v Plečnikovem podhodu, obsodilo na 4 leta zapora, čemur bo sledil petletni izgon iz Slovenije. Slednjega sicer najverjetneje ne bo mogoče izvesti.
Slovenski BDP je bil v prvem letošnjem četrtletju realno za 2,1 odstotka večji kot v istem obdobju lani. Po sezonsko prilagojenih podatkih je bila medletna rast 1,8-odstotna, na četrtletni ravni pa je gospodarska dejavnost stagnirala, ugotavlja Surs.
Požar, ki je ponoči izbruhnil v marini v Medulinu na jugu hrvaške Istre, je gasilcem uspelo obvladati in je pod nadzorom. V požaru ni bil nihče poškodovan, zgorelo pa je 22 plovil, so sporočili puljski gasilci in istrska policija. Vzrok požara še ni znan.
Od 20. do 26. maja 2024 bo vsak večer ob 19. 45 na Prvem programu Radia Slovenija predvajanih sedem premiernih oddaj Lahko noč, otroci!.
V Ljubljani se v teh dneh ustavljajo strokovnjaki s področja arhitekture in notranjega oblikovanja s širše regije. Privabil jih je dvodnevni festival Big Arhitektura Ljubljana, na katerem bodo govorili o najnovejših arhitekturnih projektih.
Pred 11. etapo 107. Dirke po Italiji, ki karavano pelje od Foiana di Val Fortoreja do Francaville al Mare, je zaradi bolezni odstopil Cian Uijtdebroeks (Visma Lease a Bike).
V treh referendumskih kampanjah pred posvetovalnimi referendumi bo skupno sodelovalo 19 organizatorjev. Največ zanimanja je za kampanjo o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, za katero se je pravočasno prijavilo 17 organizatorjev.
V Franciji poteka obsežna policijska iskalna akcija za zapornikom Mohamedom Amro, ki je pobegnil po tem, ko so njegovi pomočniki na avtocesti izvedli drzen napad na zaporniški kombi in ga osvobodili.
Veliko staršev ima o svojih otrocih superiorno mnenje in otroci prav zaradi bojazni pred osramočenostjo in razočaranjem staršev pogosto ne upajo povedati, da so žrtve medvrstniškega nasilja, je v oddaji Ob osmih dejala sociologinja Lucija Čevnik.
Portal Necenzurirano poroča, da ruski oligarh Andrej Zubicki prodaja svoj delež v SIJ-u, eni največjih slovenskih skupin, ki zaposluje več kot 3800 ljudi. Iz družbe SIJ-a so v odzivu na informacije o prodaji navedbe portala zanikali.