Ekipa Crvene zvezde slavila je u prvoj utakmici plej-of finala ABA lige protiv Partizana rezultatom 85:82. Crveno-bijeli tako vode 1:0 u finalnoj seriji.

Fudbaleri Zrinjskog večeras su u Gabeli slavili u posljednjoj utakmici 31. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Fudbalski klub Borac osuđuje divljačko ponašanje i ničim izazvanu prekomjernu upotrebu sile pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona nakon završetka utakmice na stadionu „Tušanj“.

Britanski bokser Šerif Laval (29) preminuo je u ringu, nakon što je nokautiran u svom profesionalnom debiju u nedjelju u Londonu.

Fudbaleri Borca su se trijumfom na Tušnju (2:6) nad Tuzla sitijem približili na korak od osvajanja šampionske titule, trećoj u istoriji kluba.

Francuski fudbalski reprezentativac Olivije Žiru izjavio je danas da će na kraju sezone da napusti Milan, saopštio je italijanski klub.

Na Agramovom međunarodnom atletskom mitingu u Zagrebu AK ’’Marathon’’ Brčko ostvario je više nego dobre rezultate. Dostignuća koja, u najmanju ruku, predstavljaju veliki uspjeh za Republiku Srpsku.

Fudbaler Bajerna Aleksandar Pavlović uvršten je na širi spisak reprezentacije Njemačke za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Fudbalere Borca još jedna pobjeda dijeli od šampionske titule, a možda im ni ona neće biti neophodna.

Plivačice i plivači banjalučkog Borca ostvarili su nove uspjehe.

Sergej Barbarez selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine objaviće u četvrtak imena igrača za predstojeće prijateljske utakmice.

Danas su u Ilijašu odigrane utakmice posljednjeg kola UEFA razvojnog turnira za omladinske U16 fudbalske selekcije.

Ono što se spekulisalo nekoliko dana dobilo je i potvrdu.

Veliko finale Lige šampiona između Reala i Borusija Dortmund 1. juna na kultnom Vembliju sudiće Slavko Vinčić, arbitar iz Slovenije koji je prije četiri godine saslušan kao svjedok, nakon "druženja" sa srpskom starletom Tijanom Ajfon.

Na adrese stotina sportskih kolektiva širom naše zemlje do sada su stigli novi Mozzart dresovi kao znak podrške regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću domaćem sportu.