Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 85:82 i poveli 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige.Posle prilično izjednačene prve deonice Partizan je vodio 20:17.
Srpski teniser Hamad Međedović eleminisan je sa Masters turnira u Rimu pošto je večeras u trećem kolu poražen od branioca titule Rusa Danila Medvedeva 7:6(7:5), 2:6, 7:5.
Fudbaleri Spartaka pobedili su danas kao gosti Novi Pazar rezultatom 1:0 u meču petog kola plej-aut grupe Superlige Srbije. Domaćin je imao veliku šansu da povede u 45. minutu, ali Sejduba Suma nije realizovao jedanaesterac.
Srpski bokserski klub "Sombor" osvajač je prvog Open Balkan kupa čije je finale održano na Ohridskom jezeru.
Motodrom u Kuli bio je domaćin karting Druge trke Otvorenog prvenstva Srpskog sportskog karting saveza, uz podršku G-Drive premijum goriva NIS Petrol i Gazprom benzinskih stanica. Za najbolje u svakoj od kategorija obezbeđene su G-Drive nagrade, dok najuspešnije u generalnom plasmanu na kraju sezone očekuju vredna priznanja, i to besplatno G-Drive gorivo i set G-Drive proizvoda.
Plejmejker Reala Fakundo Kampaco, bek Monaka Majk Džejms, košarkaš Fenerbahčea Najdžel Hejs-Dejvis i igrači Panatinaikosa Kendrik Nan i Matijas Lesor izabrani su u idealan tim ove sezone u Evroligi, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja.
Rukometni savez Srbije (RSS) zvanično je danas poslao zahtev Svetskoj rukometnoj federaciji (IHF) za dobijanje "vajldkarda" (specijalne pozivnice za učešće na Svetskom prvenstvu).
Košarkaši Denver nagetsa savladali su Minesota timbervulvse 115:107 u četvrtom meču druge runde plej-ofa Zapada. Nikola Jokić je upisao 35 poena, sedam skokova i sedam asistencija.
Novosadska ženska košarkaška akademija nastupa u najvišem rangu naše košarke. Njihov roster već godinama čine isključivo domaće igračice koje su većinom ponikle u samom klubu, što govori da se dobro radi u svim uzrasnim kategorijama.
Priželjkivali smo da u Parizu imamo petoricu rvača i u tome smo uspeli. Ostvarili smo veliki uspeh, ali sada smo samo na pola puta, izjavio je danas predsednik Rvačkog saveza Srbije Damir Šabić.
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras Radnički iz Kragujevca rezultatom 3:2 (3:2) u utakmici petog kola plej-ofa Superlige Srbije.
Srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić osvojio je još jedan podijum u FIA šampionatu Evrope na brdskim stazama.
Finalnog dana Evropskog seniorskog prvenstva u tekvondou srpski paratekvondo tim osvojio je prvu medalju - Nikola Spajić je nakon poraza u polufinalu od Jeonghun Joa iz Koreje, stigao do bronze u kategoriji K44 do 80 kilograma.
Rukometni savez Srbije (RSS) najavio je večeras da će zatražiti "vajldkard" za šampionat sveta, uprkos neuspehu u baražu protiv Španije.
Juniori Srbije trećeg dana Evropskog prvenstva u sambu nisu uzeli medalju ali su zato mlađi juniori osvojili tri odličja - Duška Bekvalac zlato, Tara Đorđević srebro, a Relja Rodić bronzanu medalju.
Muška rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo, pošto je u revanš meču baraža pobedila Španiju rezultatom 25:22 (15:11).
Da budem iskren, ne znam da li je incident sa flašicom uticao, moram da proverim. Imao sam baš lagan trening u subotu, nisam osećao ništa, ali nisam se ni osećao isto", rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković posle poraza od Čileanca Alehandra Tabila u trećem kolu Mastersa u Rimu (6:3, 6:2).
Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra danas protiv Čileanca Alehandra Tabila meč trećeg kola mastersa u Rimu. Duel je zakazan kao treći na centralnom terenu i neće početi pre 14.00 časova.
Saša Pukl iz Slovenije, Milivoje Jovčić iz Srbije i Luka Kardum iz Hrvatske sudiće prvi meč finala plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Partizana, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu regionalnog takmičenja.
Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u osminu finala Mastersa u Rimu, pošto je danas u trećem kolu poražen od Brazilca Tijaga Monteira 6:2, 4:6, 7:6 (8:6).