Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da u Bosni i Hercegovini nema nikakve vanredne situacije, da iza politike Republike Srpske ne stoji namera izazivanja bilo koga, da RS poštuje Dejtonski sporazum i da ne postoji plan o secesiji.
Direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević izjavio je danas da su Bošnjaci i oni koji podržavaju "lažni mit o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici" pokrenuli rezoluciju u strahu da će srpska strana, koja raspolaže svim dokazima, prva podići tužbu za genocid u Srebrenici i okolini, ali nad Srbima. Ivanišević smatra da Nemačka i ostali kosponzori rezolucije žure zato što nemaju nikakve argumente.
Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da pri formiranju vlade i parlamentarne većine neće dopustiti ponižavanje SDSS-a kao predstavnika srpskog naroda u Hrvatskoj i da će se suprotstaviti svim oblicima segregacije, bilo po etničkoj ili političkoj osnovi.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da rezolucija o Srebrenici predstavlja podmukao potez protiv jednog naroda i poručio da će oni koji rade protiv Srpske imati problem sa njom, ali da srpski narod nema razloga za strah i brigu i da će RS raditi ono što je u njenom interesu.
Univerzitet Crne Gore prihvatio je inicijativu Srpskog nacionalnog saveta za postavljanje tabli na ćiriličkom pismu na zgradi Rektorata ovog univerziteta i svim univerzitetskim jedinicama.
Odlaganje sednice Generalne skupštine UN o rezoluciji o Srebrenici ukazuje da je očigledno da u vezi sa tim postoji kriza predlagača i da su uspeli napori političkih predstavnika Srba da objasne da bi to mogao da bude veći problem od bilo kakvog rešenja, izjavio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Od 1. aprila drastično je poskupelo korišćenje auto-puteva u Mađarskoj i ono daleko prevazilazi cene u okolnim zemljama, a jedan opozicioni poslanik u Evropskom parlamentu (EP) zatražio je da Evropska komisija (EK) ispita da li se nove tarife kose sa propisima Evropske unije.
Evropski parlament planira da otvori novu kancelariju na Zapadnom Balkanu u pokušaju da poboljša svoj nadzor nad procesom proširenja, navodi se u dokumentu u koji je Evroaktiv imao uvid.
Bivši američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio je danas da je spreman da obnovi konzervativni savez sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.
Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom intervjua bivšeg predsednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića.
Zamenik ministra odbrane u Savetu ministara BiH Aleksandar Goganović saopštio je danas da je Ministarstvo odbrane pokrenulo sve procedure da bi se istražio slučaj na vojnom poligonu kod Mostara na kome su navodno osobe povezane sa vehabijskim pokretom vežbale gađanje.
Predsednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Srebrenice Branimir Kojić ističe da među 8.372 imena poginulih srebreničkih Bošnjaka u julu 1995. godine, na memorijalnom zidu u Potočarima ima i imena ljudi koji su živi, među kojima je i Jusuf Smajlović.
Sednica Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da se glasa o predlogu rezolucije o Srebrenici, zakazana za 2. maj, odložena je, javili su večeras pojedini beogradski i regionalni mediji, iako ta informacija još nije potvrđena delegaciji Srbije pri UN.
Na osnovu 99,85 odsto prebrojanih glasova, na predsedničkim izborima u Severnoj Makedoniji kandidat VMRO-DPMNE Gordana Siljanovska Davkova osvojila je 40,08 odsto, dok je aktuelni predsednik Stevo Pendarovski osvojio 19,93 odsto podrške birača.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će Vlada Srpske zasedati 2. maja u Srebrenici, gde će biti prisutno kompletno republičko rukovodstvo, koje će, ako mu bude pružena prilika, odneti i cveće u Potočare.  
Koksara u zeničkoj železari zatvorena je danas nakon 130 godina rada, potvrdili su vlasnici tog pogona.
Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu danas je na kaznu zatvora od osam godina osudilo nekadašnjeg pripadnika Zbora narodne garde (ZNG-Zenge) Branka Tunića (59), zbog zločine nad 17 vojnika JNA u logoru Rakitje u Zagrebu, septembra 1991. godine.
Današnji dolazak šest od ukupno 12 remontovanih polovnih višenamenskih borbenih aviona "rafala", koje je Hrvatska kupila od Francuske, nakratko je u drugi plan bacio pregovore stranaka o formiranju nove parlamentarne većine i vlade. "Rafali" će u Hrvatskoj biti svečano dočekani, a reč o borbenim avionima za koje je zvanični Zagreb ugovor potpisao pre dve godine i pet meseci, vredan je više od milijardu evra.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik položio je venac žrtvama opsade Lenjingrada i poručio da Srpska poštuje ruski narod u rusku istoriju.
Ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas u Banjaluci sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović u Palati Republike. Sastanku je prisustvovao i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.