KIJEV - Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski otkazao je posjetu Španiji planiranu za 17. maj zbog teške situacije u Ukrajini, javili su danas španski mediji, pozivajući se na diplomatske izvore.
BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je u Banjaluci da ne može prihvatiti mjere kojima bi bile ukinute nadležnosti Srpske u pregovorima na putu BiH ka EU.
BANJALUKA - Obilježavanje 32 godine od zločina muslimanskih snaga nad kolonom JNA u Tuzli, kada su ubijena 54 vojnika, biće organizovano danas u Tuzli i Bijeljini.
Koko Gof se plasirala u polufinale WTA turnira u Rimu.
FOČA - Tijela R.A. (69) i M.A. (61) pronađena su u kući u naselju Rataja kod Foče, a prema prvim informacijama muškarac je iz pištolja ubio suprugu pa sebe, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".
BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, uz temperaturu vazduha do 24 stepena Celzijusova.
Košarkaši Igokee savladali su na gostovanju ekipu Široki TT Kabeli u okviru 10. kola Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine rezultatom 77:84 i tako osigurali prvo mjesto uoči plej-ofa za prvaka.
Krofne nas uvijek podsjete na djetinjstvo i uglavnom je baka ta koja je pravila najljepše i najukusnije.
​Britanski rudarski gigant Anglo American objavio je planove za raspad poslovanja nakon što je odbio ponudu od 34 milijarde funti od konkurenta BHP. Kompanija je saopštila da će prodati ili odvojiti glavne dijelove firme, uključujući svoje dijamantsko poslovanje De Beers i platinastu ...
Engleski fudbaleri Džejms Milner i Deni Velbek potpisali su nove ugovore sa ekipom Brajtona, saopšteno je na klupskom sajtu.
​Slavni reditelj Gaj Riči u isto vrijeme radi na čak tri filma. Najnoviji projekat koji priprema počinje da se snima u oktobru.
Glumica Anja Tejlor-Džoj koja se proslavila ulogom u Netflixovoj hit seriji “Queens Gambit” izazvala je lavinu negativnih reakcija zbog svog ponašanja prema fanovima.
Grčki teniser slavio više nego ubjedljivu pobjedu protiv australijskog predstavnika - 6:1, 6:2.
DENVER - Srpski košarkaš Nikola Jokić dobio je svoju treću nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige.