V Kostanjevici na Krki bo v Zdravstveni postaji v splošni ambulanti za odrasle s koncem junija prenehala zaradi upokojitve delati zdravnica Branka Cepić. Ob tem, ko se domačini sprašujejo o prihodnji lokalni zdravstveni oskrbi, iz matičnega Zdravstvenega doma Krško prihajajo pomirjajoče napovedi.

preberite več »


Krkini prostovoljci so v Krkinem tednu humanosti in prostovoljstva pod sloganom Tudi dobrodelnost je del nas že enajstič širili vrednote prostovoljstva, medsebojne pomoči in medgeneracijskega sodelovanja, sporočajo iz Krke. Dobrodelne dejavnosti so potekale po vsej Sloveniji, pridružili so se tudi krkaši v 21. državah. Znova so se družili s stanovalci v domovih starejših, z varovanci varstveno-delovnih centrov in učenci šol s prilagojenim programom ter z varovanci drugih ustanov. Teden so v jubilejnem letu sklenili z dnevom odprtih vrat na osrednji lokaciji Krke v Novem mestu, na katerem so gostili skoraj 1800 Krkinih sodelavcev in njihovih družinskih članov.

preberite več »


V Dečnem selu je Bubka Bar organiziral tradicionalno Bubkino odprto kuhjo. Obisk je bil tudi tokrat izjemen, prav takšna pa je bila tudi ponudba vrhunskih ponudnikov hrane in pijače. S svojimi kulinaričnimi in vinskimi presežki so se predstavili Babe’s kitchen, Špena BBQ, Huda, Sladke zgodbe Janez, društvo VKROG in Okusi Italije.

preberite več »


Na Novem trgu bo do predvidoma 13. junija potekala sanacija parkirnega platoja, kar je deloma otežilo parkiranje na označenih površinah. Z občine voznike usmerjajo na parkirne površine, ki še niso v procesu prenove, v Parkirno hišo Novi trg in na makadamsko parkirišče za poštno poslovalnico.

preberite več »


Nova sodobna tržnica v centru Ivančne Gorice dobiva svojo končno podobo. Izvajalsko podjetje GIB gradnje d.o.o. končuje ureditev tlakovanja ploščadi, sočasno pa poteka urejanje servisnega objekta, v katerem bo prostor za prodajne avtomate, sanitarije in manjša shramba. Ob koncu minulega tedna je bila z novo asfaltno podlago urejena tudi cesta med novim tržnim prostorom in trgovino Tuš ter ploščad pred banko NLB, so sporočili z ivanške občine. Sledi še zaris talne prometne signalizacije, ureditev zelenega pasu, zasaditev dreves ter montaža premične strehe.

preberite več »


Včeraj je na filmska platna prišel težko pričakovani film Radia 1 z naslovom Dežela Junakov. Z njim so se radijci poklonili vsem dobrodelnim Slovencem, ki že 10 let pomagajo otrokom iz socialno ogroženih družin, da okusijo vsak delček počitniške brezskrbnosti.

preberite več »


Včeraj nekaj pred 7. uro se je zgodila prometna nesreča na parkirnem prostoru v Dobruški vasi. Policisti so ugotovili, da je zanjo odgovoren 21-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v 39-letnega motorista, ki se je v nesreči lažje poškodovan. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti uvedli prekrškovni postopek.

preberite več »


V Gradu Brežice bodo v četrtek zvečer odprli letošnje Tedne ljubiteljske kulture, ki jih pripravljata javni sklad za kulturne dejavnosti in zveza kulturnih društev. Trajali bodo do 16. junija, osredotočali pa se bodo na pomen sodelovanja pod sloganom Medgeneracijsko ustvarjalni, je na včerajšnji novinarski konferenci v Brežicah povedal Tomaž Simetinger.

preberite več »


Na nekdanji Tavčarjevini, na dvorcu Visoko, je v organizaciji Zveze društev salamarjev Slovenije in Društva ljubiteljev salam Poljanske doline konec tedna potekal 28. finale slovenskih salamiad.

preberite več »


Slovensko podjetje Trimo in italijansko podjetje Pininfarina sta na nedavnem sejmu MIPIM v Cannesu predstavili novo rešitev za ovoje stavb. Kot so sporočili iz Trima, je stroka ta novi modularni kovinski stenski sistem izpostavila kot pomemben napredek pri arhitekturnem oblikovanju.

preberite več »


Delegati klubov Lions Slovenija so potrdili novega guvernerja za leto 2024-2025. To je postal Vladimir Bahč iz Lions kluba Novo mesto.

preberite več »


Poročali smo že, da je včerajšnje popoldansko močno deževje največ težav povzročalo na območju Posavja, tudi v večernih urah pa je uprava za zaščito in rešpevanje poročala še o enem posredovanju zaradi vode. Tako so sinoči ob 21.49 na Poti na Polšco v Krškem gasilci PGE Krško s folijo in s pomočjo avtolestve pokrili del strehe na stanovanjski hiši. Voda je zamakala mansardni del stanovanjskega objekta zaradi nedokončanih krovskih del.

preberite več »


V soboto, 18. maja, od 8. ure zjutraj dalje, vas vabimo, da vstopite v svet, kjer se začne vaša zdrava zobna higiena in lepši nasmeh.

preberite več »


Finale Mali šef Slovenije je končan, za naziv sta se potegovala tudi »mlada kulinarična mojstra« - 12-letna Matic Knez in Leon Taj Luštek, učenca sedmega razreda OŠ Jurija Dalmatina iz Krškega. Zmaga jima je za las spolzela skozi njune mojstrsko kuharske prste, saj sta si naziv in 10 tisoč evrov nagrade za šolo priborila Jakob Kodrič in Julija Recko z OŠ Hruševec-Šentjur.

preberite več »


Popoldanski nalivi so na našem območju poskrbeli za nekaj nevšečnosti predvsem na posavskem koncu.

preberite več »


Na dvorišče stanovanjske hiše na območju Sevnice se je v petek dopoldne pripeljal neznanec. S pretvezo, da je delavec telekomunikacijskega podjetja, je stanovalca zvabil iz hiše, kjer sta si ogledovala okolico, v tem času pa je sostorilec vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter ukradel denar. Oškodovanec je šele po njunem odhodu ugotovil, da je bil žrtev kaznivega dejanja, so danes sporočili s PU Novo mesto.

preberite več »


V Starem trgu pri Ložu je bila v soboto polfinalna prireditev letošnjega izbora za miss Slovenije (videoposnetek spodaj pod tekstom). Po več mesecih pridnega dela, različnih izzivov in spoznavanja sebe, so se dekleta tako še zadnjič predstavila v vlogi polfinalistk Miss Slovenije 2024, na prelepi lokaciji letnega gledališča v Loški dolini.

preberite več »


Kaže, da težavam, ki jih povzročajo popadljivi potepuški psi v Novem mestu, ni in ni videti konca. O tej problematiki smo v Dolenjskem listu že večkrat pisali, nedavno pa se je na nas obrnila Novomeščanka, zgrožena nad dogodkom v Irči vasi, ko sta psa na dvorišču hiše raztrgala mačko.

preberite več »


Kot veleva tradicija, je Občina Šentjernej vabila tudi za letošnji praznik dela na prvomajsko srečanje v osrčje Gorjancev, na Javorovico. Slavnostni govornik je bil zgodovinar dr. Aleš Gabrič (na fotografiji levo) z Inštituta za novejšo zgodovino v Ljubljani. Seveda to ni naključje.

preberite več »


Gradnja nove jedrske elektrarne (Jek 2) je največja investicija v zgodovini Slovenije, zato bi javnost morala o projektu morala biti "podrobno, pošteno in nepristransko obveščana", je danes pozvala predsednica države Nataša Pirc Musar. Čeprav sama podpira jedrsko energijo, meni, da javnost ni dovolj obveščena, kar se ji ne zdi prav.

preberite več »